Elderflower-Dream-Cocktail-med-Brooklyn-Gin

Elderflower Dream Cocktail

Del med andre ginteresserte:

En nydelig og elegant cocktail for deg som liker syrlig og søtt og digger en elegant servering! Krever litt jobb – gir mye kos. Kanskje like gjerne lage to med en gang?

Denne Cocktailen gjør seg best med en Gin med sitrus, og jeg har valgt Brooklyn Gin til denne. Vermuten jeg har brukt er temmelig søt, og det samme er flere av de andre ingrediensene. Man trenger lime for å balansere og eggehviten gir nydelig skum og en mer “frothy” følelse. Du kan selvsagt bruke en annen sitrus sterk gin og annen vermut, man tager hva man haver. Her brukte jeg Ikea sin Elderflower saft, du kan også bruke en Elderflower likør, f.eks St. Germain.

Elderflower Dream Cocktail med ingredienser
Elderflower Dream Cocktail med mesteparten av ingrediensene. Du trenger lime og eggehvite også.

Elderflower Dream Cocktail med Brooklyn Gin

Nøkkelord: Andre

Beskrivelse

Ingredienser

  • 2 cl Brooklyn Gin
  • 2-3 cl Hylleblomst saft eller St. Germain likør (Ikea sin saft er super!)
  • 1 cl Søt Vermut
  • 1 cl Sukkerlake
  • 1 cl Limesaft , friskpresset
  • 1 båt Lime , båt
  • 1/2 Eggehvite pr porsjon
  • 2-3 blader Sitronmelisse

Dette trenger du

Slik går du frem

  • Eggehvitten bør ikke være kald, da er det vanskelig å få hvitten stiv. Ha eggehvitten og 1/2 til 1 cl Elderflower saft i en shaker. (valgfritt med Elderfloweren her, det gir god smak på skummet!) Rist som en gal i ca 30 sekunder.
  • Bland resten av ingrediensene sammen i et røreglass eller shaker. Ha i is og rør rundt ca 20 ganger. (det skal være 1-2 cl Elderflowersaft her også)
  • Sil cocktailen over i glasset. Legg eggehvitten på toppen etterpå. Bruk evt noe å skrape ut eggehvitten med fra shakeren i tilfelle det ikke kommer ut nok uten – og legg den pent på toppen.
    Dander limebåten og sitronmelissen pent.
    Nyyyyyt! 
  • Alternativ fremgamgsmåte: Sett glasset i fryseren. Ha alle ingrediensene i en shaker og rist uten is i 30 sekunder. Ha i is og rist 30 sekunder til. Gir mindre oppvask… og drinken får et litt mer frothy preg – hvitten bør holde seg stiv og drinken blir kald. 
Skriv ut
Forberedelser: 10 minutes
Tilbredning: 0 minutes
Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
(Visited 3 times, 1 visits today)
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.