Alkoholfri Breakfast Martini med Stryyk not gin

Alkoholfri Breakfast Martini med Stryyk not gin

Del med andre ginteresserte:

En alkoholfri Breakfast Martini er en helt nødvendig cocktail å ha om du servere med alkohol til de andre. I alle fall når utskeielsen begynner allerede til frokost! Med denne vil ingen savne noe.

En Breakfast Martini på den klassiske måten gjør fort dagen til et party – og man har stort sett satt stemningen. Det er noe for en langvarig feiring, for to venninner som skal skravle lenge, for et 40-års lag som skal vare hele dagen, eller for en vennegjeng på tur hvor det ikke skal kjøres bil.

Men noen ganger er jo alt det der litt upraktisk, ikke sant? Noen bør kanskje kunne kjøre resten av dagen? Andre drikker faktisk ikke alkohol. Da er det fryktelig praktisk å ha en strålende alkoholfri Breakfast Martini på lur!

Slik lager du en Alkoholfri Breakfast Martini

En vanlig Breakfast Martini inneholder Cointreau (appelsinlikør), eller en trippel sec (sitrusbrennevin), så her er det et behov for å gjenskape smaken av en alkoholholdig appelsinlikør. Jeg presset appelsin og laget en appelsincocktailsirup. Oppskriften finner du under.

Denne holder en stund i kjøleskap og du kan jo lage litt mer enn du trenger. Jeg laget av to små appelsiner, det ble ca 1,5 dl ferdig appelsinsirup.

Appelsinsirup
Hjemmelaget appelsinsirup er enkelt å lage, og kan brukes i mange drinker. Denne holder en stund i kjøleskap så du kan lage litt ekstra. Denne oppskriften gir ca 1,5dl ferdig sirup.
Les mer…

I tillegg trenger du alkoholfri gin, fersk sitronjuice, og appelsinmarmelade. Er du en skikkelig søtmons bruker du en søt appelsinmarmelade. Det er det vi liker best.

Rist loff så du har kult garnityr på kanten av glasset. Det går fint å bruke et rundstykke delt i tynne skiver og skåret ut til trekant. Det er det jeg har brukt på bildet.
Du trenger loffbiten når du skal kose deg med marmeladen i bunnen. Det er jo liksom frokost!

Kjøl glassene før du begynner. Det gjør du ved å ha en isbit i glasset og fylle opp med vann mens du gjør i stand resten.

Finn frem alle ingrediensene og ha de i en cocktailshaker. Tøm ut vannet av glassene. Ha i en liten teskje appelsinmarmelade i bunnen av glasset.
Ha i isbitene i shakeren og rist til shakeren er skikkelig kald og dugger. Kanskje ca 20 sekunder. Bruk sil og hell cocktailen over i glasset. Voila!

Alkoholfri Breakfast Martini med Stryyk not gin

Nøkkelord: Alkoholfritt, Andre Martini

Beskrivelse

Ingredienser

 • 3 cl STRYYK Not Gin
 • 1 cl Appelsinsirup eller for eksempel Lyre's Triple Sec
 • 1 cl Ferskpresset sitronsaft
 • 1 ts Søt appelsinmarmelade
 • 1 bit Lett ristet loff

Dette trenger du

Pynt med

 • Toast

Slik går du frem

 • Avkjøl glasset ved å fylle det med kaldt vann og en isbit. La glasset stå med vannet i til du er klar til å bruke det.
 • Rist loffen forsiktig. Skjær vekk skorpen og del skiven opp i passende, pene biter. Lag et lite hakk i bitene slik at de blir sittende på kanten av glasset.
 • Mål opp gin, appelsinsukkerlake og sitronsaft. Ha dette i shakeren sammen med en teskje appelsinmarmelade og isbiter.
 • Rist ingrediensene i 20 sekunder.
 • Tøm Martiniglasset. Vær nøye på å riste vannet ut av glasset.
 • Sil innholdet fra shakeren over i glasset. Her skal du ha med deg mest mulig av marmeladen, men ikke isbitene. Det skal ligge litt marmelade på bunnen av drinken, det letteste er å ha i dette i glasset på forhånd.
 • Pynt med toasten. Pass på at den ikke stikker ned i væsken.
Skriv ut
Forberedelser: 10 minutes
Tilbredning: 5 minutes
Total tid: 15 minutes
En alkoholfri Breakfast Martini er en helt nødvendig cocktail å ha om du servere med alkohol til de andre. I alle fall når utskeielsen begynner allerede til frokost! Med denne vil ingen savne noe.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.