Stockholms beste Gin og Tonic

Stockholms beste Gin og Tonic

Del med andre ginteresserte:

Det å lage en liste over de som serverer Stockholms beste Gin og Tonic er ingen enkel oppgave. Vi har valgt ut tre steder hvor vi er trygge på at du er i de beste hender, og hvor vi er sikre på at de kan sette sammen en skikkelig G&T.

Jakten på Stockholms beste Gin og Tonic

I løpet av en langhelg i Stockholm rakk vi å besøke noen utvalgte steder hvor vi hadde høye forventninger til det vi fikk i glasset. Ingen av stedene skuffet. Her er de tre beste.

Tweed

Ettersom vi allerede var i Gamla Stan tok vi en sjanse og prøvde å få plass uten å ha bestilt bord på forhånd. Det anbefaler vi ikke! Stedet er kjempepopulært og har kun 42 sitteplasser. Tweed ligger i bydelen Gamla Stan i Stockholm og er en del av et større etablissement med flere barer og spisesteder.

Takket være vår svenske venninne fikk vi snakket oss inn selv om stedet var fullt. Vi fikk en plass i baren, med beskjed om å ikke oppta for mye av bartenderens tid ettersom han var ansvarlig for å lage drinker til alle de nå 45 gjestene.

Stockholms beste Ginbar
Tweeds er et hyggelig sted i klassisk britisk stil. (Bilde: Anett Finbråten)

Ettersom vi elsker å sitte ved baren og se bartendere i aksjon, så var dette perfekt for oss. I et ledig øyeblikk fikk jeg han til å avsløre sin favoritt Gin og Tonic: Berkely Square Gin med Fentimans Tonic og timian. Anbefales!

Min kone gikk for en Dry Martini laget på Sipsmith V.J.O.P. Denne var laget på forhånd, og både glasset og ingrediensene ble oppbevart i fryseskap. Akkurat slik som hos Dukes Bar i London.
Tweed kan oppsummeres med ett ord: Komfort. Coverbilde øverst i artikkelen er tatt fra vår plass i baren.

Hvorfor skal du gå hit? Lokalet er enestående. Drinkene er fantastiske.
Adresse: Lilla Nygatan 5, 111 28, Stockholm
https://www.tweedbar.se/

Pharmarium

Også dette stedet ligger i Gamla Stan. Som navnet antyder er dette et gammelt apotek. Vi ankom på ettermiddagen og ble øyeblikkelig tildelt en plass bokstavelig talt i vinduskarmen, med perfekt utsikt til hva som foregikk bak baren. Det vi så imponerte oss.

Stockholms beste gin og tonic
Bilde: Pharmarium

Min kone gikk for cocktailen Wild Flowers, laget med Grey Goose Vodka, Elephant Dry Gin, Noilly Prat, Figue Vinegar og Magnolia. Selv valgte jeg Gin & House Tonic, med deres signatur tonic. Begge drinkene svarte til forventningene.

Stedet er en blanding av classy og laidback på en måte som vil få de fleste til å føle seg hjemme. Håndverket bak baren er enestående. Alle drinkene så meget bra ut. Til og med plasseringen av drinkene på de små brettene bartenderne brukte var som tatt ut av et reklamefoto. Personalet er profesjonelle og holder et høyt tempo, sistnevnte gjør at man ikke bør være sjenert når man ønsker å be om regningen.

Hvorfor skal du gå hit? Intet er overlatt til tilfeldighetene. Prøv signaturdrinkene!
Adresse: Stortorget 7 111 29 Stockholm.
https://pharmarium.se/

Bar Hommage

Erik fra Stockholms Bränneri anbefalte oss et besøk på Bar Hommage i bydelen Södermalm. Det første jeg gjorde var å be om en smak av Stockholms Bränneri sin Navy Strength Gin. Denne kommer først på Systembolaget noen dager etter at vi forlater Stockholm.

Stockholms beste gin bar
Bilde: Bar Hommage

Lokalet er åpent og luftig, med en lang bardisk som leder inn til en liten sitteavdeling. En ting jeg liker ved dette stedet er at det er kun mulig å reservere halvparten av sitteplassene, resten er holdt av til walk-in gjester.

Bartendere som kombinerer kunnskap og lidenskap kan ikke unngå å lage gode cocktails. Bar Hommage beviser dette fullt ut. Ikke bare fikk vi smake noen nye gin og høre ting vi ikke visste fra før – vi gjorde alt dette mens vi nøt to perfekte Gin og Tonic.

Hvorfor skal du gå hit? Hyggelige og kunnskapsrike bartendere som serverer gode cocktails.
Adresse: Krukmakargatan 22, Stockholm. Den kan se ut som dette stedet er ute av business. Link fjernes iallefall midlertidig. http://bar-hommage.com/

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.