Vidda Gin og Tonic på boks

Vidda Gin og Tonic på boks

Del med andre ginteresserte:

Vidda Gin og Tonic på boks er resultatet av to norske kvalitetsprodukter. Her er nemlig Vidda Tørr Gin blandet med Tundra Tindved Tonic Water. Uttrykket Norge på boks har vel aldri passet bedre.

Norge på boks

Vidda Tørr Gin lages av Oslo Håndverksdestilleri på Bryn I Oslo. Dette er er gin laget av det du finner i et typisk Norsk turterreng. Slagordet er Høstet på fjellet. Destillert i Oslo. Her finner du blant annet einer, lyng, blåbær og furuskudd. Dette er en litt kraftig gin som tåler mye tilbehør. Vidda Tørr Gin har, som den første norske gin, vunnet Gin Master i 2020, og flere andre utmerkelser.

Tundra Tonic Water Tindved er laget av ølprodusenten Nøisom i Fredrikstad. Nøisom ble i 2020 tildelt MENYs Matskattstipend for arbeidet med Tundra Tonic Water. Så vidt jeg vet er Nøisom de første som har laget tonic med tindved. Tindved er en plante som er viltvoksende i midtnorge. Smaken er litt bitter.

Vidda Gin og Tonic på boks

Resultatet av å blande de to ovennevnte produktene er veldig bra. Vi var så heldige at vi kom over Tundra Tonic Water Tindved like etter lansering i 2019. Tilfeldigvis var Vidda Tørr Gin den aller første ginen vi testet med denne tonicen. Med grapefruktskall og stjerneanis som garnityr ble resultatet strålende godt.

Vidda Gin og Tonic på boks
Vidda Gin og Tonic på boks med skall av rosa grapefrukt. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Vi tok med oss noen bokser av det nye produktet til en håndfull gin-venner. Mottagelsen var positiv, men noen mente at den var litt for syrlig. Dette kommer nok av at det må brukes mye tindved tonic for å få innholdet i boksen ned til butikk-styrke. Løsningen var å bruke appelsinskall eller skall av rosa grapefrukt som garnityr.

De som er redde for at denne er så utvannet at det ikke er noe gin-smak igjen kan trøste seg med at de har brukt en konsentrert utgave av Vidda Tør Gin for å lage dette produktet. Med ingredienser fra norsk fauna er denne ferdigblandede Gin og Tonic’en et naturlig tur-følge dersom man ønsker å ha noe å kose seg med rundt bålet på kvelden. En stripe eller to med appelsinskall eller grapefruktskall kan man ta med seg hvis man ønsker det. God tur!

Vidda Gin og Tonic på boks er tilgjengelig hos noen Gulating, og utvalgte Meny-, Coop OBS-, Mega-, Joker, og Jacobs butikker. Finner du den ikke i din lokale butikk, så spør pent om de kan ta den inn.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.