Vidda Tørr Gin Masters 2020

Vidda Tørr Gin har vunnet Gin Master

Del med andre ginteresserte:

Vidda Tørr Gin er den første norske gin som har vunnet tittelen Gin Master, og det i ginens hjemland. Oslo Håndverksdestilleri har begått et mesterstykke med Vidda Tørr Gin. De har fått «stiff upper lips» til å synes smaken av norsk fjellheim er det beste i verden.

Konkurransen The Gin Masters arrangeres hvert år av det verdensledende bransjemagasinet The Spirit Business. For første gang har det uavhengige smakspanelet tildelt en norsk gin tittelen Gin Master. Vidda Tørr Gin fra Oslo Håndverksdestilleri er dermed den første norske gin som mottar den høyeste utmerkelsen mulig i ginens vugge. Flere norske gin har oppnådd gull i den samme konkurransen tidligere, men for å bli kåret til Master må man oppnå toppscore fra samtlige dommere i blindsmakingen.

Vidda Tørr Gin Masters 2020
Det er sannsynlig at det blir pakket flere esker med Vidda Tørr Gin etter at den vant betegnelsen Gin Master. (Bilde: OHD)

Internasjonalt gjennombrudd med norske ingredienser

-Vi er helt ekstatiske over å ha oppnådd det som kanskje er verdens mest høythengende utmerkelse for en gin. En slik seier vet vi fra tidligere har blitt det store internasjonale gjennombruddet for sammenlignbare giner fra Japan, Australia og Sverige, sier salg- og markedssjef hos Oslo Håndverksdestilleri, Frederik Dahl.

 –Det som gjør seieren helt spesiell er at vi lager gin utelukkende med vekster som vokser vilt i Norge. Vi bruker med andre ord ikke mange av de klassiske gin-krydderne som du finner i alle andre gin. Når vi lanserte Vidda var dette den første ginen i verden uten sitrus, fortsetter Frederik.

Oslo Håndverksdestilleri har begått et mesterstykke med Vidda Tørr Gin. De har fått «stiff upper lips» til å synes smaken av norsk fjellheim er det beste i verden.

Allerede før offentliggjøringen har ryktet om at en høyst uvanlig gin fra Norge har oppnådd Master tittelen spredd seg i brennevinsbransjen i London. -Vi har allerede mottatt flere veldig interessante henvendelser før offentliggjøringen så det blir spennende å se hva dette kan føre til, kan Dahl fortelle.

Tidligere har Vidda Tørr Gin mottatt en Design Master i samme konkurranse. Dette gjør trolig Vidda til det første brennevinet som har blitt kåret til verdens beste på både smak og utseende.

Her kan du lese vår omtale av Vidda Tørr Gin.

Se også NRK sin reportasje: Oslo-gin blant verdens beste.

Oppskrifter med Vidda Tørr Gin

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.