Nyheter gin september 2020

Nyheter om gin & sånn – September 2020

Del med andre ginteresserte:

Her her vi samlet litt aktuelle nyheter om gin, tonic, vermut, mixere og andre ting som kan være av ginteresse. Mange norske produsenter gjør det bra for tiden, både i form av økt salg og tildeling av priser.

Nøisom Bryggeri fikk MENYs Matskattstipend

Tundra Tonic Nøisom Fredrikstad
Bilde: Bjørn Christian Finbråten

Fredag 18. september offentliggjorde landbruk- og matminister Olaug Bollestad vinnerne av Norges største lokalmatpris. Nøisom Bryggeri, produsenten av Tundra Tonic, stakk av med andreplassen under utdelingen av MENYs Matskattstipend 2020.

– Vi ser en sterk forbrukertrend mot mer alkoholfritt. Det er derfor spennende at Nøisom vil utvikle nye sodavannsprodukter med voksent preg og lokal identitet. De vil tilføre noe nytt, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.

Cover bilde: Per Arne Hovland fra Nøisom og Olaug Bollestad, Landbruks- og matminister fra KrF. (Bilde: Michael Johnsen / MENY)

All destillert alkohol er gluten-fri

nyheter om Alkoholfri gin

US Food and Drug Administration (FDA) har nå kommet frem til at all destillert alkohol er gluten-fri selv om det er fremstilt av korn som inneholder gluten, slik som rug og hvete. Forklaringen er at; «fordi gluten ikke fordamper kan det ikke være en del av det ferdig destillerte produktet.»

Lav-alkohol alternativ til gin lansert på Vinmonopolet

Botica-Low
Botica Low. Bilde: produsenten

Yngre konsumenter etterspør brennevin med en lavere alkoholprosent. Som et resultat av dette har det begynt å dukke opp produkter basert på gin, men som har samme alkoholinnholdet som vin. Botica Low dukket opp i Vinmonopolets bestillingsutvalg den 4. september. Botica Low kommer i to utgaver: Botica Low er basert på London Dry Gin. Botica Low Pink er basert på pink gin. Begge har et alkoholinnhold på 14,5.

By Brenneri har tredoblet salget

By Brenneri
Bilde: By Brenneri

By Brenneri i Trondheim, som produserer By Dry Gin og By Citrus Gin, har hatt en salgsøkning på 300 prosent sammenliknet med året før. Daglig leder, Hermod Fledsberg, tror at nordmenn har blitt mer interessert i norske varer, og er villig til å betale litt mer for lokale produkter etter at grensene stengte og mange sliter her hjemme.

Gå ikke glipp av nyheter om gin og tilbehør

Få med deg alt fra nyheter og ginomtaler til oppskrifter og ideer til opplevelser. Abonner på vårt nyhetsbrev i dag.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.