Tanquerray Malacca Gin

Hva passer til Tanqueray Malacca Gin

Tanqueray Malacca Gin har kommet og gått ved flere anledninger. Dette er en gin som har fått en kult-status. Den har mindre einer- og mer sitrus og blomsterpreg enn man er vant med fra Tanqueray.

Oppskriften på Tanqueray Malacca Gin stammer fra 1839. Det var dog ikke før i 1997 at den ble lansert for første gang. Da var alkoholinnholdet 40%. Den ble veldig populær, spesielt blant bartendere. Den forsvant fra markedet i 2001. Innen da hadde den rukket å få en kultstatus. I 2012 dukket den opp igjen.

Jeg er ikke helt sikker på når den forsvant, men den dukket i alle fall opp igjen for tredje gang i 2018. Flasken var ny, og alkoholprosenten gikk opp til 41,3%. Denne finnes ikke i Norge. Kommer du over denne, så er det bare å kjøpe den. Vi fikk tak i den i Tyskland i 2023.

Duft- og smaksnotater

Sitrus, koriander og pepper er det man kjenner først. Det er også en underliggende floralitet. Smaken starter med muskat, deretter kommer sitrus, før varme julekrydder tar over. Man kjenner også en sødme. I ettersmaken er det pepper som dominerer til å begynne med. Helt i avslutningen er det julekrydder som ligger igjen. Munnfølelsen er fantastisk. Det er ikke ofte man kan skrive at en gin her en kremet munnfølelse, men det har denne.

Tanqueray Malacca Gin

Nøkkelord: Gin
Land: England
Produsent: Tanqueray
Alkoholstyrke: 43,1%
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Tanqueray Malacca Gin er en gin som har fått en kult-status. Den har mer sitrus- og blomsterpreg enn man er vant med fra Tanqueray.

Mer informasjon

Produsent

Oppskrifter med Tanqueray Malacca Gin

Gin fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.