Hva-passer-til-Nordés-Gin

Hva passer til Nordés Atlantic Galician Gin

Nordés Gin er ikke en vanlig gin, den skiller seg markant ut og har en kraftig både krydret og blomstret smak. Tydelige urter lokale til nordøstre Spania setter preget på denne. Her kan du nok også bruke noe mer tonic en vi vanligvis anbefaler. 1:2,5 eller 1:3, avhengig av hvilken tonic du benytter.

Ginnen skiller seg også ut i mengden med en enkel hvit og stilren flaske inspirert av lokal keramikk. Flasken har et pixerlert verdenskart, hvor Galicia er merket med rødt. Kreativt og effektivt er opprinnelsen markert.

Opprinnelsen til Nordés Atlantic Galician Gin

Som med mange gin startet denne ginnen sin historie med gintereserte mennesker som ønsket å skape noe. Tre svært gintereserte venner ville lage en gin som er en sann Galician-gin, som tydelig representerer nordvest-Spania. De bruker most fra Albariñio druer som base. Navnet Nordés kommer fra vinden som treffer Galicia kysten – vinden som bringer godt vær. Da ginen ble lansert i 2012 ønsket de at den skulle fange friskheten av den Galiciske kysten i hver eneste flaske.

Ingredienser

Siden Nordés Gin er destillert fra most av Albariño druen er utgangspunktet annerledes enn vi er vant til. Det er dette utgangspunktet produsentene mener er sjelen i deres gin. De bruker lokale urter; salvie, laurbær, jernurt (verbena), eukalyptus og peppermynte. De bruker også et lokalt sjøgress kalt glasswort. Disse ingrediensene skaper basen i ginen.

I tillegg henter de fem botaniske ingredienser fra andre steder, disse er einer, ingefær, kardemomme, hibiscus blomst og sort te. Etter å ha satt seg inn i ingrediensene kjenner man mer forståelse for hvorfor ginen smaker så intenst som den gjør, og kan lettere finne gode smakskombinasjoner med tonic og garnityr.

Nordés gin sin egen anbefaling for en god serve er 1 del gin til 3 deler god indian tonic, garner med 3 grønne druer.

Nordés Atlantic Galician Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Spania
Produsent: Atlantic Galician Spirits
Alkoholstyrke: 40%
Farge: Klar
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes

Oppskrifter med Nordés Atlantic Galician Gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.