Door 74 Amsterdam Speakeasy

Door 74 cocktailbar og speakeasy i Amsterdam

Del med andre ginteresserte:

Door 74 er en speakeasy beliggende sentralt i Amsterdam. Stedet ble anbefalt av den mest freshe av det yngre personalet i resepsjonen på hotellet vi bodde på. Etter noe søk avgjorde vi at tipset var bra, noe som også viste seg å være tilfelle.

Door 74 er en ekte speakeasy-bar

Door 74 er, så vidt jeg vet, den eneste speakeasy baren i Amsterdam. Det å finne selve inngangen var ikke enkelt. Her må du bare stole på at Google maps har sendt deg rett sted og se etter tallet 74, noe skilt eller tydelig inngang vil du ikke finne. Her er det et anonymt lite skilt med 74 over en ennå mer anonym enkel dør med ringeklokke. Ring på, og du slippes inn om litt.

Vi var selv på vidvanke inn en dør som viste seg å være til leiligheter i nabobygget. Den riktige inngangsdøren så jo mest ut som bakdøren på en butikk – vi trodde liksom ikke det var den vi så etter.

Door 74 Amsterdam cocktailbar
Det var ingenting å utsette på drinkene. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Skiftende menyer

Door 74 har små sesongpregede menyer som endres fullstendig ca 4 ganger i året. Disse menyene selges faktisk som en slags suvenir. Her er det mye kreativt. Har du mer klassisk smak, lager de selvsagt alt du måtte ønske – gjerne med sin egen vri på det.

Door 74 Amsterdam Speakeasy
Menyene på Door 74 er laget som små bøker og selges i baren. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Vi var 8 stykker og bordet var pent reservert med menyer på alles plass elegant dandert med servietter og snacks. Som en kuriositet kan vi nevne at Door 74 også har cocktail-workshops for inntil 18 personer, disse holdes på dagtid mellom 2 og 8 og tar ca 1,5 timer.

Door 74 Cocktailbar Amsterdam
Interiøret er i mørke toner. Belysningen er dempet. Akkurat slik et speakeasy skal være. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Dette er et sted man bør reservere bord, iallefall i helgen – og om man er mer enn 4 personer. De tar ikke i mot reservasjon til mer enn 12 i helgen og inntil 20 i uken, og reservasjon foretas kun på telefon eller SMS/whatsapp samme dag som du ønsker bord. Det nytter ikke å legge igjen melding på facebooksiden deres eller sende mail.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.