Isle of Raasay Hebridean Gin

Hva passer til Isle of Raasay Hebridean Gin

Isle of Raasay Hebridean Gin inneholder 10 nøye utvalgte ingredienser hvorav einer, rabarbrarot og skall av søt appelsin og sitron er kjent.

Ginen er tørr og frisk. Produsenten anbefaler å servere denne med appelsinskall hvor man vrir saftene ut av skallet over Gin og Tonic’en. Det kan virke som de synes flere skall er fint å bruke. Det vil si; noen vridd over og ett til pynt slik at de friske sitrusnotene fremheves ytterligere.

Ettersom at det er maltet sprit som er basisen gjør at maltpreget skinner igjennom helt til glasset. Det er ikke overdøvende, men det gjør denne ginen litt unik.

Selve ginflasken er et uttrykk for geologien i landskapet ginen kommer fra. Ginen inneholder hele 46% alkohol. Den er den første lovlige produserte spriten fra en øy som har lange tradisjoner med ulovlig destillering. Øya Raasay var i likhet med resten av Hebridene underlagt Norge fra 1098. Den kom under skotsk herredømme igjen i 1266. Øya Raasay har faktisk under 200 innbyggere. Det er i det hele tatt mye rart man lærer når man leser om gin. Det er utrolig vilt og vakkert i dette landskapet. Flasken forsøker å fange noe av dette inntrykket av bergarter fra jordens urtid.

Duft- og smaksnotater

Duften starter med kraftig sitrus, krydder og pepper. En anelse malt kan kjennes.
Smaken er kraftig, godt integrert, sitrus, einer og krydder. Pepret lang avslutning med sødmefull sitrus og koriander helt i slutten.

Isle of Raasay Hebridean Gin

Nøkkelord: Gin
Land: Skottland
Alkoholstyrke: 46%
Farge: Klar
Servings 1
Kalorier pr 4cl: 88kcal
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Isle of Raasay Hebridean Gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.