Ny Harahorn Pink Gin nye

Harahorn Pink Gin i ny utgave

Harahorn Pink Gin har kommet i ny utgave. Her avslører vi hva som er nytt. Vi har dessuten testet den nye Harahorn Pink Gin mot den gamle. Konklusjonen finner du nedenfor.

Harhahorn Pink Gin

Harhahorn Pink Gin ble lansert i mars 2019. Den ble raskt en suksess, både i Norge og utlandet, med eksport både til Thailand, Kina og Japan. Årsaken er enkel; Det Norske Brenneri hadde klart å lage en Pink Gin som fortsatt kunne kalles en gin. Den var ikke for søt, og du kunne fortsatt kjenne at det var en Harahorn gin.

Det var imidlertid ett problem: Over tid mistet den fargen. Dersom den ble utsatt for direkte sollys kunne denne prosessen skje veldig raskt. Jeg har selv sett flasker med Harhahorn Pink Gin hvor innholdet hadde blitt totalt fargeløst. Hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg trodd at noen hadde fylt vann på flasken.

Det skal sies at smaken var omtrent uforandret, men det kjentes liksom feil når man fikk denne i glasset. Det skal også sies at Harahorn Pink Gin ikke den eneste rosa-ginen med dette problemet.

Historien om Harahorn Gin

Historien om Harahorn Gin – Fabeldyret som erobret verden

Historien om Harahorn Gin har elementer av pasjon og lidenskap, samt en god porsjon folklore. Resultatet er eventyrlig. Historien om Harahorn Gin starter 1581 meter over havet, i Grøndalen i ... Les mer

Ny Harahorn Pink Gin – mer av alt det gode

I forbindelse med polslippet den 6. november 2020 ble Harahorn Pink Gin lansert i ny utgave. Den nye utgaven virket umiddelbart litt friskere i fargen. Nettopp problemet med fargen var den utløsende årsak til at det nå kom en ny utgave.

Innholdet er også litt friskere, alkoholinnholdet har nemlig gått opp fra 38% til 40%. Men det er mer her, bokstavelig talt. I den nye Harahorn Pink har de brukt ferskpresset sitron, noe som ikke stod på ingredienslisten i den gamle. Dette kan være noe av årsaken til at fargen nå skal holde seg lenger. Sitronsyre er nemlig et naturlig konserveringsmiddel. Etter min mening må det også være mer bringebær, og litt mer koriander.

Duften er mer intens, og litt søtere sammenliknet med den gamle versjonen på 38%. Smaken er både søtere og friskere. Alt i alt så opplever jeg at den nye Harahorn Pink Gin er litt mer “pink” enn den gamle.

Her kan du lese mer om den nye Harahorn Pink Gin.

Oppskrifter med nye Harahorn Pink Gin

Her følger fire oppskrifter som er tatt frem spesielt for den nye Harahorn Pink Gin.

Gin Tonic Rosé

Harahorn Pink Gin Tonic Rosè
Gin Tonic Rosé. (Bilde: Mona Hauglid)
  • Fyll glasset med is
  • 4 cl Harahorn Pink Gin
  • 10 cl Fever-Tree Premium Indian Tonic
  • Stikk ca 5cm sitronskall ned i glasset
  • Rør forsiktig
  • Pynt med tre bringebær og litt frisk koriander

Pink Gimlet

Gimlet
Pink Gimlet. (Bilde: Mona Hauglid)
  • 4 cl Harahorn Pink Gin
  • 2 cl Lime juice
  • (om du har tranebærjuice, bruk en liten cl av dette også)
  • Rist det i en shaker med is i ca 20 sekunder
  • Sil over i et cocktailglass
  • Pynt med en limeskive

Carpe Diem

Nye Harahorn Pink Carpe Diem
Carpe Diem. (Bilde: Mona Hauglid)

Fritt etter den brasilianske nasjonaldrinken Caipirinha

  • Mudle fire limebåter i glasset
  • Ha i 2 spiseskjeer sukker
  • 4 cl Harahorn Pink Gin
  • Rør dette sammen
  • Fyll opp glasset med knust is
  • Pynt med en limebåt

Sea Breeze Sørlandet

Harahorn Pink Sea Breeze Sørlandet
Sea Breeze Sørlandet. (Bilde: Mona Hauglid)
  • Fyll glasset med is
  • 4 cl Harahorn Pink Gin
  • Saften av en kvart rød grapefrukt
  • 8 cl tranebærjuice
  • Pynt med en skive grapefrukt

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.