nye gin i Vinmonopolets bestillingsutvalg

8 nye gin i Vinmonopolets bestillingsutvalg i mars 2020

Del med andre ginteresserte:

Denne gangen ble det plass til 8 nye gin i Vinmonopolets bestillingsutvalg. To nye produsenter er på plass denne gangen: Brasilianske Weber Haust og den skotske ølprodusenten(!) BrewDog.

Det mest overraskende ved dette slippet var kanskje mangelen på informasjon. Vinmonopolet hadde ingen bilder. Beskrivelsene var, mildt sagt, tynne.

Denne gangen kom det tre nye gin av merket That Boutique-y Gin Co. To av disse er i kategorien smakssatt gin. Produsenten Atom Brands har nå hele fem gin i bestillingsutvalget. Det tre som er nye nå, er interessante på hver sin måte.

That Boutique-y Gin Co. Moonshot Gin

Skal man tro reklamen, ble denne vakuumdestillert 21 km over jordens overflate. Har det hatt noe effekt i det hele tatt? Kanskje, kanskje ikke. På tross av det utenomjordiske navnet er dette en gin som står trygt i kategorien London Dry Gin. Den har et tydelig einebær og sitruspreg, både i lukt og smak.

moonshot gin

That Boutique-y Gin Co. Chocolate Plague Gin

Denne, derimot, er kanskje så langt fra tradisjonell gin som det er mulig å komme. Den er kun tilgjengelig på det norske markedet, i et opplag på bare 600 flasker. Med andre ord; hvis du ønsker deg denne bør du være rask.
Lukt og smak er preget av sjokolade, kakao, sitrus, og røyk.

nye gin i Vinmonopolets bestillingsutvalg

That Boutique-y Gin Co. Rhubarb Triangle Gin

Jeg smakte denne for første gang på Copenhagen Gin Fest i 2019. Smaken er av fruktig og frisk rabarbra, med innslag av jordbær og krydder. Til nå har du vært nødt til å gå på bar for å få tak i denne. Nå kan du starte rabarbrasesongen når du vil, hjemme hos deg selv.

Rhubarb triangle gin

LoneWolf Cloudy Lemon Gin

Jeg må innrømme at når jeg så navnet LoneWolf Cloudy Lemon tenkte jeg “å nei, ikke ennå en sitron-gin.” Etter å ha lest om den er jeg positiv. Friske Sicilianske sitronskall ligger på sprit i en hel uke før de redestilleres. Den øvrige listen av ingredienser er temmelig tradisjonell.
Smaken skal være dominert av sitron og einer.

LoneWolf Cloudy Lemon Gin

Gibson’s Premium Pink Gin

Franske Gibson’s er et merke de fleste har hørt om. Deres London Dry Gin er på sjetteplass på listen over Vinmonopolets mest solgte gin. Lanseringen av deres pink gin har fått en del oppmerksomhet i Europa ettersom dette er det mest solgte gin-merket i Frankrike. Nå har den altså kommet til Norge.

Så vidt meg bekjent, er det kun Stockholms Bränneri som tidligere har benyttet roseblader i pink gin. Duft og smak er preget av einerbær, sitrus, jordbær og roseblader.

Gibson Pink Gin

WH 48 Dry Gin

Den brasilianske produsenten Weber House er en familiebedrift med røtter tilbake til 1824. Det var vanskelig å finne gode smaksnotater på disse, vi har derfor valgt å linke til Vinmonopolets beskrivelser.

WH 48 Dry Gin er økologisk, og basert på et einebærdestillat som er infusert med hjemmedyrket ingefær, sukkerrørblader, og lokale urter.

WH 48 Dry Gin

WH 48 Dry London Dry Gin

Denne er også økologisk, og basert på et einebærdestillat som er infusert med hjemmedyrket ingefær, sukkerrørblader, og lokale urter. I tillegg er den lagret på tønner laget av amburana-tre, noe som gir et krydret preg.

WH 48 London Dry Gin

WH 84 Dry Gin Pink

På samme måte som de to andre, er denne ginen økologisk, og basert på et einebærdestillat som er infusert med hjemmedyrket ingefær, sukkerrørblader, og lokale urter. I tillegg er det brukt et lokat gress og hibiscusblomster.

WH 48 Dry Pink Gin

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.