Luxardo Fernet Amaro

Luxardo Fernet Amaro

Luxardo Fernet Amaro er spesiallaget kun for det norske markedet, og har et svært lavt sukkerinnhold på kun 7,8 g/l. Dette gir en markant og tørr stil. Den ble lansert i Vinmonopolets basisutvalg i september 2025, og er tilgjengelig i 326 butikker.

Luxardo Fernet lages ved en langvarig maserering av ulike urter og krydder, som lakris, kardemomme, gentian og safran. Luxardo har produsert sin originale fernet siden 1889. Fernet kan, i tillegg til å nytes etter et måltid for å hjelpe fordøyelsen, brukes i cocktails, som for eksempel i en Hanky Panky. Luxardo Fernet er ørlittegrann mindre bitter enn Fernet Branca, så om det er viktig for deg har du kanskje funnet ditt produkt.

Denne føyer seg inn i rekken av utmerkede produkter fra den italienske produsenten Luxardo.

Luxardo Fernet Amaro

Nøkkelord: Amaro, Fernet
Type: Amaro, Fernet
Land: Italia
Produsent: Luxardo
Alkoholstyrke: 40%
Farge: Mørk svartbrun
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

  • Mynte
  • Lakris
  • Sitrus
  • Jordlig
  • Røtter
  • Bark
  • Myrrah
  • Kardemomme
  • Gentian
  • Safran
  • Urter
  • Krydder
  • Vann
  • Sukker
  • Druesprit

Duft

  • Mynte
  • Safran
  • Lakris
  • Muskat
  • Krydder

Smak

  • Bitter
  • Urtet
  • Menthol
  • Lakris
  • Kamfer
  • Jordlig
  • Aromatisk
  • Røykfylt
  • Medisial
  • Tørr
  • Kompleks
  • Tørr
  • Sitrus
  • Bitterhet
  • Krydder

Ettersmak

  • Bitterhet
  • Mint
  • Urter
  • Safran
  • Myrrah
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Luxardo Fernet Amaro er spesiallaget kun for det norske markedet, og har et svært lavt sukkerinnhold. Dette gir en markant og tørr stil.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Luxardo Fernet Amaro

Produkter fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.