Aperol

Aperol

Aperol er en bittersøt Italiensk drikk som så dagens lys i 1919. Aperol Spritz er en velkjent drink, men visste du at Aperol også gjør seg meget bra sammen med gin?

Den lett bittersøte Aperolen har sitt opphav i Italia. Den ble skapt av brødrene Luigi og Silivio Barbieri. De ville lage en lettere bitter, som var helt spesiell for hjemstedet deres – byen Padua. De lanserte Aperol på Padua Internatinal Fair i 1919. Messen inkluderte en Campionara som nok var en blanding av våre tiders mat og drikke festivaler og en reiselivsmesse. Aperol ble en stor hit på messen.

Aperol Spritz ble ikke oppfunnet før på 50-tallet, og det var først etter det at salget tok av. De var veldig tidlig ute med et så lavt alkoholinnhold som 11%, det er mulig at dette var grunnen.

Da de to sønnene fant opp Aperol oppkalte faren Silvio Barbierei den etter det franske ordet for aperitiff; Apéro, som han syntes passet den nye drikken perfekt. Aperol inneholder 16 ingredienser. De fleste av urtene og røttene kommer fra nærområdet i Piemonte regionen av det nordlige Italia. Oppskriften har ikke vært endret siden den ble skapt i 1919.

Aperol er nydelig i forskjellige gin-drinker også, du ser noen forslag under. Den kan erstatte en mild bitter, eller brukes som en tilsetning i en G&T for en smakfull og noe søtere variasjon.

Duft- og smaksnotater

Duften er tydelig krydret og full av sitrus. Smaken er søt med en tydelig bakgrunn av bitre noter og krydder. De fleste smakene blir nesten tydeligere når man mikser den, og det er nok noe av grunnen til at nesten alle elsker den som en spritz. Alene kan den bli vel søt.

Aperol

Nøkkelord: Aperitiff, Bitter
Land: Italia
Produsent: Barbero 1891
Sødme: 3/5
Bitterhet: 1/5
Farge: Orange
Fylde: 2/5
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

  • Urter
  • Bitter Appelsin essens
  • Gentian
  • Kinin
  • Kinesisk Rabarbra
  • Røtter

Duft

  • Sødme
  • Sitrus
  • Bitter
  • Tre
  • Urter

Smak

  • Sødme
  • Urter
  • Bitter
  • Krydder
  • Kinin

Ettersmak

  • Bitter
  • Pepper
  • Sødme
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Aperol er en bittersøt Italiensk drikk som så dagens lys i 1919. Visste du at Aperol gjør seg meget bra sammen med gin?

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Aperol

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.