Gin Buck er kanskje en av de mest fleksible cocktailoppskriftene som finnes. Det eneste som går igjen i alle variantene er gin. En god utgave av denne drinken er både syrlig og gir deg samtidig et lite kick av ingefær.
Det som av og til kan være en utfordring er at man selvfølgelig bør kjenne ginen. Det beste generelle tipset er å bruke en god cocktailgin, en gin som klarer å hamle opp med alle smakene i denne drinken.
Du må alltid ha tre ingredienser. Foruten gin må du har ginger beer (ingefærøl) eller ginger ale (ingefær brus). Dessuten må du ha enten sitronsaft eller limesaft. Som garnityr bruker du skall eller båt fra enten sitron eller lime. Hvilke av disse fire alternativene du bruker kommer an på hvilken gin du starter med. Det samme gjelder blandingsforholdet.
Nedenfor har vi gjengitt det blandingsforholdet som er mest vanlig. Men, som med alt det andre, så må det tilpasses ginen du bruker.
Historien bak Gin Buck
Det finnes ikke så mye nedskrevet historie om denne drinken. Den nevnes for første gang i 1903. Utgangspunktet var den alkoholfrie drinken Horse’s neck, som bestod av ginger ale og sitronsaft. Ved å tilsette gin gav hesten deg et spark (a bucking horse). Den er også beskrevet som en Gin Rickey hvor soda er byttet ut med ginger ale, derav varianten med lime.
Hvordan lager du en Gin Buck
Start med et highball glass fylt med is. Ha i gin og saften fra enten sitron eller lime. Her er det viktig at du siler saften for å unngå en cloudy drink. Fyll opp med enten ginger beer eller ginger ale, og bruk skall eller båt fra den samme sitrusfrukten du brukte saft fra.
Gin Buck
Beskrivelse
Ingredienser
- 4 cl Gin
- 1 cl Sitronsaft eller
- Limesaft
- 10 cl ginger beer eller
- ginger ale
- sitronskall eller
- Sitronbåt eller
- Limeskall eller
- Limebåt
Dette trenger du
- Gin
- Ingefærøl
- Sitron eller
- Lime
- Målebeger
- Highball glass
- Isbiter
- Sil
- Potetskreller
- Kniv
- Skjærefjel
Pynt med
- Sitron eller
- Lime
Slik går du frem
- Vask og tørk frukten du skal bruke. Del i to og skjær 1-2 smale båter.
- Press 1cl saft ut av frukten
- Fyll et glass med is.
- Sil sitrussaften over i glasset
- Mål opp gin og ingefærbrus eller ingefærøl og hell dette i glasset
- Legg i garnityret
- Rydd opp etter deg. I løpet av den tiden det tar har din cocktail blitt kald
- Prøvesmak og juster eventuelt mengden ingefærøl og garnityr
Dette trenger du kanskje
*Hvis du handler noe ved bruk av disse linkene er du med på å dekke kostnadene ved å drive denne nettsiden. Dette kan du gjøre uten at det koster noe ekstra.
Våre anbefalte Gin Buck oppskrifter
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.