Nyheter om gin mars 2021

Nyheter om gin & sånn – mars 2021

Del med andre ginteresserte:

I mars 2021 utgaven av aktuelle nyheter om gin & sånn kan du lese om at Tundra Tonic har fått nytt design, at Herbarium New Forest Gin sanker gull i Asia, og få et innblikk i trendene for 2021.

Tundra Tonic med ny design

Tundra-Tonic
Den nye Tundra Tonic logoen er inspirert av vollgravene i gamlebyen i Fredrikstad. (Bilde: Produsenten)

Serien med Tundra Tonic fra Nøisom i Fredrikstad har fått nytt design på etikettene og ny logo. Det nye designet er basert på tilbakemeldinger fra markedet.

nyheter om gin mars 2021
Gamlebyen i Fredrikstad er modell for Tundra Tonic sin nye logo.

Etterhvert som vi har fått mer erfaring med produkt kategorien og tilbakemeldinger fra markedet, så har vi konkludert med at vårt opprinnelige design ikke kommuniserte det vi ville. Vi blir for lite særegne. Det er vanskelig å differensiere oss fra de globale industrielle aktørene, og vi kommuniserer for dårlig at produktet er kortreist og lokalprodusert.

Nytt design er tatt frem for å tydeliggjøre en mye mer organisk, norskprodusert, og håndverksmessig profil. Vår nye logo har sitt opphav i «vollgraven» i gamlebyen i Fredrikstad sett ovenfra. Dette er for å kommunisere hvor vi kommer fra. Det at vi er en norsk «matskatt» produsent har vært et stort fokus i forhold til design, produkt tekst og generell kommunikasjon. Det organiske preget med illustrasjoner av ingrediensene gir et betydelig mer appellerende uttrykk, sier Mikael Wenzell, driftssjef hos Nøisom.

Serien består av tre tonicer. Disse er Tundra Tonic Water Original, Tundra Tonic Water Tindved, og Tundra Tonic Water Agurk.

Herbarium New Forest Gin med Double gull i China Wine & Spirits Award

Det skjer mye rundt norske New Forest Gin for tiden. Først ble den lansert på Systembolaget, og nå har den akkurat vunnet dobbelt gull i China Wine & Spirits Award. Medaljen er i kategorien Best Value 2021.

CWSA er en av Asias største konkurranser innen vin og brennevin. Konkurransen er en Triple Blind Tasting. CWSA-medaljer er derfor en referanseindeks for kvalitetsprodukt for innkjøpere og forbrukere innen dette markedet.

Vi ble svært stolte og ydmyke da vi fikk nyheten om dobbelt gullmedakje til vår Herbarium New Forest Gin. At vi er blant de beste av de beste er en svært hyggelig anerkjennelse fra CWSA. Denne dobbeltgull-medaljen viser kvaliteten teamet vårt strever etter – dette er utrolig kjekt, uttaler Harald Berentsen, daglig leder av Berentsens Distillery.

Nyheter om gin mars 2021
Herbarium New Forest Gin med Double gull i China Wine & Spirits Award 2021. (Bilde: Produsenten)

London Cocktail Week 2021 varer i hele oktober

På samme måte som i 2020 blir festivalen London Cocktail Week utvidet til å vare hele oktober. Det er et håp om at det på denne tiden vil være mulig for folk og samles igjen. LCW vil, på tross av dette, ikke bli arrangert på vanlig måte. I år vil de fokusere på tilstelninger i Londons barer, rett og slett for å lokke folk ut igjen, slik at bransjen kan overleve.

London Cocktail Week 2019
Bilde: London Cocktail Week.

Bacardi avslører trendene for 2021

Bacardi 2021 Cocktail Trends Report tar for seg trendene i nær fremtid. Vi har så vidt vært inne på noen av disse tidligere. Her hjemme har cocktail på boks etablert seg. Først med Bareksten Ready to drink, så med Vidda.

Lav-alkohol cocktails og alkoholfrie cocktails er et voksende segment. Men, fortvil ikke, gin kommer fortsatt til å være på topp i år. Negroni, Gin og Tonic, og Martini holder koken og vil fortsette veksten i Vest-Europa.

En av de store endringene som korona-pandemien har ført med seg er at folk nå har startet å lage drinker hjemme. I følge Bacardi er 40% av amerikanske forbrukere interessert i barutstyr. 20% av britiske forbrukere har arrangert et virtuelt cocktailselskap. Dette har ikke bare ført til et oppsving i salg av barutstyr og søk etter oppskrifter. Det har ført til at folk kan mer om det de drikker, og at de produsentene som gjør informasjon og opplæring tilgjengelig vil bli fremtidens vinnere.

Noe som utelivsbransjen bør være forberedt på er det faktum at når samfunnet åpner opp igjen vil gjestene som kommer ha hatt halvannet år på seg til å lese seg opp og prøve seg frem. Dette er gjester som setter krav til både innhold, teknikk og presentasjon.

Bacardi 2021 Cocktail Trends Report_Infographic
Grafikk: Bacardi.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.