Moutard Gin er noe så ekstravagant som en trippeldestilert Fine de Champagne, altså en blanding av eau-de-vie fra Grand Champagne og Petite Champagne vekstområder.
Den er så vidt vi har klart å finne ut tilsatt einer og ville slåpebær og redestillert tre ganger. Dette er absolutt en svært uvanlig gin, og produsentens første og eneste så langt. Moutard har flere produkter på Vinmonopolet, mest champagne, men også noe annen sprit.
Jeg har funnet denne servert med Fever-Tree Indian Tonic og ingefær. Den egner seg også veldig godt i en Gin Manhattan.
Duft- og smaksnotater
Duften minner om svært god Cognac, men jeg får også assosiasjoner til Champagne. Det er et preg av vanilje og noe fristende fruktig i bakkant. Smaken har einer, men også et tydelig Cognac/brandy preg. Ettersmaken er lang og kompleks. Dette er en Dette er en gin du vil kunne elske om du vanligvis nyter brunt brennevin. Det er fruktig og en helt annen opplevelse enn du vanligvis forventer av en gin.
Moutard Gin
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Chardonnay druer
- Einer
- Ville slåpebær
Duft
- Cognac
- Vanilje
- Frukig
Smak
- Einer
- Cognac
- Frukig
Ettersmak
- Krydder
- Fruktighet
- Pepper
Anbefalt tonic
- 1724 Tonic Water
- Bareksten Premium Indian Tonic Water
- Double Dutch Indian Tonic Water
- Double Dutch Skinny Tonic Water
- Fever-Tree Premium Indian Tonic Water *
- Schweppes Indian Tonic Water *
- Schweppes Premium Mixers Tonic Original
- The Headless Horseman orange blossom tonic water *
- The Headless Horseman original indian tonic water
- Thomas Henry Dry Tonic
- Thomas Henry Tonic Water
- Tundra Tonic Water Original
Anbefalt garnityr
- Sitronskall
- Ingefær
- Appelsinskall
Oppskrifter med Moutard Gin
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.