Pink Lady sees på som en damedrink, rosa og lekker som den er. Men pass på, mengden gin tilsier at det kreves en tøff dame.
En Pink Lady inneholder ofte inntil 6 cl gin, og ikke så mye annet – så dette er ikke den beste drinken å starte med for noen som ikke er litt vant til å drikke sprit. Men den kan være utrolig god, og du merker ikke nødvendigvis at den holder mange prosent alkohol.
Denne cocktailen inneholder, i tillegg til gin, inntil en spiseskje grenadin for å få rosafarge og sødme – og eggehvite som gir det gode skummet på toppen. Dersom du ikke tåler egg eller ikke har lyst på det kan det droppes. Det påvirker ikke smaken på drinken i stor grad. Pink Lady pyntes med en cocktailbær. Noen mener den bør tilsettes Applejack som er en eplebrandy som var svært populær i kolonitiden – produsert allerede fra 1698, og da får den selvsagt en annen smak. Noen bruker litt sitronsaft, men da blir drinken identisk med en annen klassisk cocktail; nemlig Clover Club. Du finner noen eksempler på den her.
En lang historie
Som vanlig med det som har lang historie finnes det mange varianter av opprinnelsen. Drinken oppstod antagelig en gang mellom 1911 og 1933, for under forbudstiden i USA var Pink Lady allerede en kjent drink.
Drinken kan være oppkalt etter Hazel Dawn som var hovedrolleinnehaveren i Broadway Muicalen Ivan Caryll fra 1911, hun var kjent som The Pink Lady. Det er i boken Royal Cafe Coctail Book, fra 1937, at man for første gang får oppskriften; “Et glass gin, en bordskje grenadine og en hel eggehvite, rist og sil i et glass”.
En Pink Lady hadde senest i 1930 fått image som en “damedrink”, temmelig sikkert på grunn av sitt rosa og romantiske inntrykk. Det har blitt sagt at det rosa uskyldige inntrykket kunne appelere til de som ikke var så vant til mye alkohol. I så fall kunne man lett gå i fellen, for dette er å sammenligne med en Dry Martini i effekt. Det er like mye alkohol og ingenting som vanner ut drinken etter den er fylt i glasset. Om man er uerfaren med cocktails er ikke dette en smart drink å drikke hele kvelden.
Klassisk Pink Lady med SKOG Gin
Vi har laget et forslag som er litt det klassiske utgangspunktet. Her har vi brukt SKOG Gin Ultra Pure fra Nederland, grenadin, eggehvite og brukt Marachino cocktailbær som pynt. Sukkerkant er veldig godt til denne.

Pink Lady med SKOG Gin Ultra Pure
Pink Lady med SKOG Gin Ultra Pure er en enkel og klassisk cocktail. Du kjenner at det er gin og den har en hel del sødme. Sukkerkant lager du om du liker det.
I en Pink Lady kjenner du veldig godt smaken av ginen du velger, og her med SKOG Gin Ultra Pure kjenner du godt den milde runde ginen med skogens dufter. Skummet tar også smak og duft av ginen.
Pink Lady med SKOG Gin Ultra Pure
Beskrivelse
Ingredienser
- 6 cl SKOG Gin Ultra Pure
- 1 cl Grenadine
- 1 Eggehvite
- Sukkerkant om du har lyst
- Cocktailbær
Dette trenger du
- SKOG Gin Ultra Pure
- Grenadine
- Sukker
- Egg Egget bør være lunkent, ellers blir ikke eggehviten stiv
- Cocktailglass
- Målebeger
- Isbiter
- Cocktailbær
Slik går du frem
- Dersom du ønsker sukkerkant på glasset må du lage denne først. Ta litt sukker på en skål. Fukt kanten av glasset, enten med vann eller eggehvite, og sett glasset opp ned på skålen med sukker et kort øyeblikk.
- Eggehviten bør ikke være kald, da er det vanskelig å få eggehviten stiv. Ha eggehviten og alle de andre ingrediensene i shakeren og rist som en gal i ca 30 sekunder. Dersom du bruker en Boston shaker hvor den ene delen er av glass kan du se når eggehviten blir stiv.
- Når eggehviten har blitt stiv har du i 3-4 isbiter og rister til drinken blir helt kald.
- Sil cocktailen over i glasset. Om ikke nok /all eggehviten blir med ut legger du den på toppen etterpå. Bruk eventuelt noe å skrape ut eggehviten med fra shakeren – og legg den pent på toppen.
- Pynt med et coctailbær, gjerne på en lekker cocktailpinne.
Pink Lady med Kimerud Pink Gin
Pink Lady med rosa gin trenger vel ikke tilsettes noe for å bli rød tenkte jeg og dermed kom vi frem til denne varianten. Her har vi rett og slett brukt en veldig god gin, Kimerud Collectors Pink Gin og droppet det meste ellers. Vi hadde i eggehvite og pyntet med cocktailbær. Det er nydelig!

Pink Lady med Kimerud Collectors Pink Gin
Pink Lady med Kimerud Collectors Pink Gin er veldig god og har egentlig bare to ingredienser. Nydelig smak, klassisk utseende og noe du må prøve.
En klassisk Pink Lady inneholder egentlig også grenadine for å få drinken rosa, men det er jo ordnet her i utgangspunktet ettersom vi har en versjon av Pink Lady med Kimerud Collectors Pink Gin.
Ønsker du et søtere inntrykk kan du selvsagt ha i 0,5-1 cl grenadine i denne også. Jeg anbefaler at du forsøker uten først. Jeg valgte å ha sukkerkant, det ser fint ut, og smaker godt. Det holder nok å ha enten sukkerkant eller grenadin, for begge deler gir godt med sødme.
Pink Lady med Kimerud Collectors Pink Gin
Beskrivelse
Ingredienser
- 6 cl Kimerud Collector’s Pink Gin
- 1 Eggehvite
- Sukkerkant om du har lyst
- Cocktailbær
Dette trenger du
- Kimerud Collector’s Pink Gin
- Sukker
- Egg Egget bør være lunkent, ellers blir ikke eggehviten stiv
- Cocktailglass
- Målebeger
- Isbiter
- Cocktailbær
Slik går du frem
- Dersom du ønsker sukkerkant på glasset må du lage denne først. Ta litt sukker på en skål. Fukt kanten av glasset, enten med vann eller eggehvite, og sett glasset opp ned på skålen med sukker et kort øyeblikk.
- Eggehviten bør ikke være kald, da er det vanskelig å få eggehviten stiv. Ha eggehviten og alle de andre ingrediensene i shakeren og rist som en gal i ca 30 sekunder. Dersom du bruker en Boston shaker hvor den ene delen er av glass kan du se når eggehviten blir stiv.
- Når eggehviten har blitt stiv har du i 3-4 isbiter og rister til drinken blir helt kald.
- Sil cocktailen over i glasset. Om ikke nok /all eggehviten blir med ut legger du den på toppen etterpå. Bruk eventuelt noe å skrape ut eggehviten med fra shakeren – og legg den pent på toppen.
- Pynt med et cocktailbær.