OOLA Gin Seattle

OOLA Distillery – Gin med lidenskap, midt i Seattle

Del med andre ginteresserte:

OOLA Gin kommer fra destilleriet med samme navn. Her, i bydelen Capitol Hill – midt i Seattle – produseres gin, vodka og bourbon med lidenskap, oppfinnsomhet, og omtanke.

Kirby Kallas-Lewis. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Tilbake i 2006 drev Kirby Kallas-Lewis med salg av kunst, så ville han bytte karriere. Ett år etterpå var han i gang med å eksperimentere. Tre år senere var OOLA Distillery etablert. Destilleriet dekker hele prosessen, fra korn til flaske. Som så mange andre destillatører, startet han med bourbon. Dette tar som kjent tid, så vodka var det første produktet, deretter var turen kommet til gin. Etter en lang periode med eksperimentering var 25 ingredienser redusert til 13.

Etter å ha vist oss stativet med alle produktene, og alle medaljene de enkelte hadde fått, endte vi opp med å snakke om rammevilkårene for små destillerier. Som så ofte hjemme i Norge er staten ikke flink nok til å gjøre hverdagen forutsigbar. Med en uforutsigbar skattepolitikk er det ikke lett å vite om nye investeringer vil være lønnsomme i fremtiden.

Oppfinnsomhet og håndverk

OOLA Gin
De hjemmelagde destillasjonsapparatene hos OLA Destillery. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)
OOLA Destillery
Deler av det hjemmelagde kjølesystemet. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Kirby ga oss en omvisning i produksjonshallen. De ansatte på OOLA Distillery er en oppfinnsom gjeng, deler av turen var som en omvisning i Reodor Felgens verksted. I tillegg til utstyret som brukes for produksjon har de ikke mindre enn tre hjemmelagde destillasjonsapparater. Ved hjelp av deler fra et fryserom og en lastebil-radiator har de laget et lukket kjølesystem som har redusert vannforbruket til et minimum.

OOLA Distillery produserer i dag i underkant av 15 000 flasker i året. De setter fortsatt på etiketter for hånd, og forteller at dette er den neste praktiske hindringen for vekst. Dette er typisk for småskala destillerier, vekst krever relativt store investeringer. Alternativet er mer manuelt arbeid.

Tid for smaking

Vår smaksrunde startet med OOLA Vodka, som er basisen for OOLA Gin. Ja, dette er en gin-blogg, men jeg skal gjøre et unntak her. Vi snakker tross alt om råvarer for gin. OOLA Vodka er en lett vodka med duft av søt sitrus. Smak og ettersmak preges av karamell, sitron, og appelsin.

OOLA Gin

Overraskende nok er ikke smakene fra vodkaen spesielt fremtredende i OOLA Gin. Dette er en gin som har et preg av einebær, blomster, og mint. Den har en rund, deilig avslutning, og passer perfekt til en Gin og Tonic med Fever-Tree Premium Indian Tonic eller Fever-Tree Naturally Light Tonic og sitronskall. Den gjør seg også godt både til Dry Martini og Negroni. OOLA Gin har vunnet tre gullmedaljer, to sølvmedaljer, og tre bronsemedaljer.
Se vår omtale av OOLA Gin.

Hva passer til Oola Gin
OOLA Gin

OOLA Barrel-Finished Gin

Dette er OOLA Gin som har vært lagret på Waitsburg Bourbon fat i litt under tre måneder. Dette er en avbalansert og rund gin med duft av krydder, honning og einer. Den har en fin sødme med preg av vanilje. Den passer bra som en sipping-gin med eller uten is, men også i en Martinez. OOLA Barrel-Finished Gin har vunnet fire gullmedaljer, tre sølvmedaljer, og en bronse.
Se vår omtale av OOLA Waitsburg Barrel-Finished Gin.

Hva passer til Oola Waitsburg Barrel Finished Gin
OOLA Waitsburg Barrel Finished Gin

ALOO Gin

I 2017 ble Kirby kontaktet av folk fra utelivsbransjen som ville ha produkter egnet for høy-volum salg med en håndteringsvennlig emballasje. Resultatet ble ALOO Vodka og ALOO Gin. Dette er produkter som egner seg for cocktails. De kommer i lette glassflasker med plastkork. ALOO Gin er en London Dry Gin med preg av eier, koriander og sitrus. Denne har vunnet en gull, en sølv, og en bronse. I tillegg har World Gin Awards gitt den tittelen Best Bar Buy 2019.

Hva passer til Aloo Gin
ALOO Gin

OOLA Distillery

OOLA Distillery
1314 East Union Street
Seattle, WA 98122
W: https://ooladistillery.com
I: https://www.instagram.comom/ooladistillery

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.