French 75

French 75 for enhver smak

Del med andre ginteresserte:

French 75 er en cocktail av gin og Champagne. Her får du 3 forskjellig varianter som alle er perfekt til enhver fest! Lett å lage både til 1, 2 og mange.

I år blir vi jo et begrenset antall mennesker samlet, men det er ingen grunn til å kose seg noe mindre av den grunn.

French 75 er en ideell velkomstdrink hvor det meste kan lages i stand før gjestene kommer. Når gjestene kommer er det bare å fylle opp med Champagne. Enklere får det ikke blitt. I denne artikkelen får du 3 forslag på måter å lage denne cocktailen på.

Originaloppskriften sier gin, sitronsaft, sukkerlake og Champagne, pyntet med sitronskall. Lurer du på om oppskriften virker? Det har sitt navn etter en 75mm kanon brukt under første verdenskrig – vi sier ikke mer.

Du kan selvsagt bruke cava, prosecco eller musserende. Jo mer smak det er i ginen du bruker jo mindre vil du kjenne til den musserende. Det spiller stor rolle om den musserende er søtlig eller tørr, derfor bør du lage en smaksprøve før du lager mange av disse. Smak til i et lite glass på forhånd så er du sikker på at både du og gjestene dine får noe godt. Både ginen du bruker og den musserende spiller stor rolle for resultatet, men bruk gjerne disse forslagene som inspirasjon til hva mer du kan finne på.

French 75 med Bareksten Botanical Gin

French 75 med Bareksten Botanical Gin
(Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

French 75 med Bareksten Botanical Gin er vanskelig å slå. Her har du beviset. Vi ble nesten overrasket over hvor godt dette faktisk smaker! Klikk på bildet for oppskriften.

French 75 med Tanqueray Flor de Sevilla

French 75 med Tanqueray Flor de Sevilla Gin
(Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Eksperimentet fortsatte og vi fant at French 75 med Tanqueray Flor de Sevilla er perfekt. Her bruker du appelsin som garnityr. Fordi både appelsinjuice og Flor de Sevilla er søt valgte vi her å droppe sukkerlaken. Smak til og se om du er enig. Klikk på bildet for oppskriften.

French 75 med Harahorn Pink Gin

French 75 med Harahorn Pink Gin
(Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Til sist har vi laget en variant av French 75 basert på Harahorn Pink Gin. Vi valgte Harahorn Pink Gin for anledningen, da denne har en veldig godt balansert sødme. Klikk på bildet for oppskriften.

French 75 med Lime er også en vri på den klassiske oppskriften, og du kan selvsagt bruke mange gin til dette. Du kan finne flere forslag på forskjellige utgaver her. Husk å prøvesmak med cava, prosecco eller musserende slik at du er sikker på at alt fungerer sammen.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.