Hvor mye tonic i Gin og Tonic

Hvor mye tonic skal det være i en Gin og Tonic?

Del med andre ginteresserte:

Ett at de spørsmålene jeg får oftest er hvor mye tonic skal det være i en Gin og Tonic. Det kommer an på hvilken gin, og hvilken tonic du bruker, men her er noen generelle retningslinjer.

Avhengig av hvem som spør, så hender det at jeg svarer Hvor langt er et tau? Det er nemlig like enkelt å svare på. Det kommer an på tauet, ikke sant? Slik er det også med mengden tonic i forhold til gin. Det eneste som er sikkert er at det aldri skal være mer enn 3 ganger så mye tonic som gin!

Det er enkelt å lage en Gin og Tonic. Du må bare være veldig forsiktig med tonic’en.

Har du for mye tonic i en Gin og Tonic vil det føre til at gin-smaken blir borte. Det eneste du da sitter igjen med er en drink som består av tonic med en antydning av alkoholsmak. Det er forsåvidt ikke noe galt i dette, men da vil jeg anbefale deg å benytte en billig, nøytral vodka i stedet for gin.

Hvor mye tonic bør det være i en gin og tonic

Hvor mye tonic i en gin tonic
De tre Fever Tree tonic typene i midten er forholdsvis nøytrale. De to i ytterkant tar mer plass i en G&T. (Bilde: Fever Tree)

Personlig liker jeg smaken av gin. Det betyr at jeg sjelden tar mer enn dobbelt så mye tonic som gin i min Gin og Tonic. Fever Tree Premium Indian Tonic Water, Mediterranean Tonic Water, og Naturally Light Tonic Water er så nøytrale at forholdet 1:2 mellom gin og tonic er helt trygt å begynne med.

Historien om tonic

Hva er tonic – Historien om tonic fra medisin til cocktail

Historien om tonic er fascinerende. Vi kan takke den britiske armeen for dens opprinnelse, og to nederlandske tvillingsøstre for dens seneste utvikling. Hva er tonic Tonic er ikke et komplisert ... Les mer

Fever Tree Elderflower Tonic Water kan stort sett også benyttes i forholdet 1:2, med mindre du har en veldig nøytral gin. Fever Tree Sicilian Lemon Tonic er så kraftig at du maksimalt bør benytte forholdet 1:1, nesten uansett hvilken gin du benytter.

Min favoritt er å benytte like deler Martin Miller’s Gin og Fever Tree Sicilian Lemon Tonic, sammen med 10-12 blader basilikum. Dette gir en helt unik G&T.

Andel tonic i gin og tonic
De fleste Schweppes Tonic typene er nøytrale. (Bilde: Schweppes.)

Schweppes tonic er stor sett nøytrale. Schweppes Premium Mixer variantene på bildet over er litt kraftigere enn den «vanlige» Schweppes Indian Tonic. Varianten med hibiscus, til høyre i bildet, er så kraftig at man bør starte med forholdet 1:1.

lage klare isbiter

Hvordan lage klare isbiter, og alt annet du trenger å vite om is i drinker

Hvordan kan du lage klare isbiter? Visste du at jo raskere du fryser isbitene, jo raskere tiner de? Visste du at jo mer is du har i en drink, jo ... Les mer

Husk at alt dette til slutt koker ned til hva du liker. Det finnes ikke noe fasitsvar, og akkurat det er vel en av grunnene til at man aldri blir lei Gin og Tonic. Du kan eksperimentere og stadig finne en ny vri du liker.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Kommenter