Verdens Gin Dag 2021 World Gin Day 2021

Verdens Gin Dag – World Gin Day 2023

Lørdag 10. juni er Verdens Gin Dag 2023, eller World Gin Day 2023 om du vil. Denne dagen feires over hele verden. Her er noen forslag til hva du kan finne på.

På den andre lørdagen i juni hvert år feires Verdens Gin Dag. Vanligvis legges alle større ginfestivaler til den samme helgen. Slik er det endelig igjen i år, hvor både Oslo Ginfestival og Stockholm Ginfestival går av stabelen denne helgen.

Historien bak World Gin Day

World Gin Day ble startet av Emma Stokes, bedre kjent som Gin Monkey, i 2013. Siden den gang har fenomenet tatt av. I 2018 ble taggen #worldginday brukt mer en 47 000 ganger på Twitter, og mer en 14 000 ganger på Instagram – i samme uke som verdens gin-dag.

Emma Stokes, Gin Monkey
Emma Stokes, grunnleggeren av Gin Monkey og World Gin Day. (Bilde: Gin Monkey)

Her kan du lese et intervju med Gin Monkey i Gin Magazine fra 2021.

Slik kan du feire World Gin Day 2023

World Gin Day feires over hele verden. Endelig kan man igjen samles og ha en skikkelig festival. Les litt mer om hvordan du får mest mulig ut av en ginfestival her.

Oslo Ginfestival har sin festival denne helgen. Dersom du begynner å bli interessert i gin, eller leter litt for å finne en gin som passer deg finnes det ingen bedre måte å begynne på. Ja, for du er vel klar for Oslo ginfestival?

Stockholm Gin Fest 2023 arrangeres lørdag 10. juni i tidsrommet 14.00-22.00. Stedet er K-märkt Garnissonen, Linnégatan 87F, 115 26 Stockholm. Biletter finner du her.

Skulle du være i London kan vi anbefale Junipalooza 2023.

Her finner du også arrangement i Sidney, Melbourne og andre steder.

Klarer du ikke å komme deg til Oslo, Stockholm eller London kan du finne et antall online-arrangementer her. Det er og en del live arrangementer – dog er stort sett alle i UK, USA eller Australia.

De siste årene har svært mange eventer måttet være digitale, og her har du et ekspempel på hvordan ginmonkey satt sammen en hilsen fra svært mange ginmerker til en feiring under covid. Heldigvis kan vi nå ha festivaler på ordentlig igjen – så kos deg med ekte festival om du kan!

Inviter noen venner og bli kjent med nye gin

Nå har vi endelig festivalmuligheter igjen, men det å nyte gin med gininterreserte venner er også en gøyal måte å være sammen på. Enten det nå er for å feire Verdens Gin dag, eller bare rett og slett ha en morsom og smakfull happening.

Her følger et forslag til hvordan du kan invitere en vennegjeng for å bli mer kjent med gin:

 • Be alle inviterte om å ta med seg hver sin gin. Her kan det være greit å bruke et Facebook event eller liknende, slik at alle inviterte kan legge ut hvilken gin de tar med.
 • Ber du folk om å ta med tonic er det samme fremgangsmåte. Målet er å få så mange gin og tonic kombinasjoner som mulig.
 • Skriv ut faktaarkene om gin fra vår base. Da kan alle se ingredienser og anbefalt garnityr og tonic. (Gi oss beskjed i kommentarfeltet under hvis du har en gin som ikke ligger i oversikten.)
 • Sett ut alle ginflaskene på hvert sitt faktaark sammen med tonic og garnityr.

Dette er utstyret du trenger:

 • Copa glass eller store rødvinsglass
 • Målebeger
 • Potetskreller
 • Skjærefjel
 • Kniv
 • Isbøtte
 • Mengder av is
 • Garnityr (For tips om garnityr, se artikkelen under.)
friske opp en Gin og Tonic

Hvordan friske opp en Gin og Tonic? – Alt du trenger å vite

Det er på tide å lære seg å friske opp din Gin og Tonic. Det er en stund siden ginbølgen kom til Norge, men det er fortsatt mange som ikke ... Les mer

Her en liten snutt fra Junipalooza i London 2018

Video fra Juniperooza i London 2018.

Wherever you are, we are all connected by juniper

Vi ønsker deg en riktig god Verdens Gin Dag 2022 – World Gin Day 2022 eller hva du ønsker å kalle den.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.