råd til deg som skal på ginfestival

Slik får du mest ut av en ginfestival – 11 gode råd

Her er noen gode råd til deg som skal på ginfestival. Sommertid er tid for en Gin og Tonic på terrassen -og for ginfestivaler. Her er litt om hva du kan forvente deg, og hva du kan gjøre for å få mest mulig ut av opplevelsen.

Hva kan du forvente deg

En ginfestival er det perfekte stedet for deg som vil lære mer om gin, og som vil smake nye gin uten å måtte kjøpe hele flasken. Publikum består stort sett av folk med en genuin interesse for gin. Noen er nybegynnere, andre er erfarne, og noen er samlere med 100-vis av flasker.

Når du ankommer vil du få et copa-glass, et antall bonger, og gjerne et program. Glasset må du passe godt på, det skal du nemlig bruke hele tiden. Siden alle glass er like er det dumt å sette det fra seg uten å holde øye med det, da kan du fort ende opp med noen andre sitt glass.

Et antall bonger er inkludert i billetten, men både bonger og glass kan kjøpes underveis. En Gin og Tonic eller cocktail koster gjerne mellom 1 og 3 bonger, alt avhengig av prisen på ingrediensene.

ginfestival
Et hav av glass stod klare da dørene åpnet seg for Cophenhagen Gin Fest. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Gode råd til deg som skal på ginfestival

1. Finn ut hvilke gin du vil smake på forhånd

Les programmet. Lag deg gjerne en liste over utstillere og hvilke gin du vil smake på. Du rekker ikke igjennom alle uansett. Er det noe du har lurt på å kjøpe har du jo ofte sjansen til å smake på det nå. Det er også temmelig vanlig at standene kan ha noe som kommer på neste lansering på Vinmonopolet. Da kan det være smrt å ta et bilde.

2. Spis godt på forhånd

Det sier seg selv at hvis man skal smake en del alkohol og faktisk ha et utbytte av det, da bør dette ikke skje på tom mage. Husk å pusse tennene før du går hjemmefra. Unngå tyggegummi eller andre ting som kan sette smak.

råd til deg som skal på ginfestival
Fra Kyrö Gin sin stand på London Cocktail Week. Dette er en produsent med uvanlig mye humor i alt de gjør. (Bilde: Anett Finbråten)

3. Kjøp en flaske med vann som du tar med deg inn

Vannet kan du både drikke og skylle glasset med.

4. Ikke “varm opp” med en pils på veien

En ginfestival er ikke en fest, selv om noen (få) ser ut til å tro det.

5. Kom tidlig

Hvis du er interessert i å prate litt med de som står på stands vil jeg anbefale deg å komme tidlig. Da er det lettere å kunne stille spørsmål og lære litt om det du smaker på.

6. Du må ikke smake på alt

Selv om det kan være fristende å prøve å få med seg mest mulig, så gjør ikke smaksløkene dine det uansett.

Smake gin ginsmaking

Hvordan smake gin – 6 gode råd om ginsmaking

Hva er den beste måten å smake gin på? Dette er et spørsmål jeg av og til får fra folk rundt meg. Her er mine råd til hvordan du på ... Les mer

7. Be om en liten smaksprøve

1cl er mer en nok å til smake en gin. Har du lyst på mer kan du selvfølgelig be om en GT. Det er smart å smake først, før du bestiller en G&T med de du liker best. Da både sparer bonger og får flere gode drinker.

råd til deg som skal på ginfestival
Fra standen til Funkin Cocktails under London Cocktail Week. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

8. Du må ikke drikke opp alt

Det er en grunn til at det står bøtter overalt. Bruk de! Hvis du tømmer i deg alt vil du ikke smake forskjell etter stand nummer seks.

9. Ta en matpause

Vi prøver alltid å legge inn en rask matpause underveis. Spis noe nøytralt, som for eksempel en baguette med ost og skinke. Drikk masse vann.

10. Smak på tonic også

Det finnes veldig mange gode tonic. Her har mange noe å lære. Smak, og spør hva den passer til. Spør hvor den selges.

hvor selges tonic

Hvor selges hvilken tonic i Norge

Hvor selges Fever-Tree Mediterranean Tonic? Hvor får du tak i Double Dutch tonic og mixere? Det kan være en utfordring å få tak i noe annet enn Indian tonic utgavene ... Les mer

11. Ta notater, ta bilder

Du tror stadig at du kommer til å huske den helt spesielle ginflasken eller den GT’en som bare var sååå god. Sannheten er at etter stand nummer fem så har du gått i surr. Ta gjerne bilde av ingrediensene sammen, eller en lapp med egne notater ved siden av glasset.

Kommende ginfestivaler i Norge – 2024

Her finner du en oversikt over ginfestivalene fremover. Vet du om en vi ikke har fått med oss er vi glad for beskjed, så kommer den inn i listen. Bruker du våre råd når du skal på ginfestival får du absolutt mest ut av opplevelsen.

Årets ginfestivaler 2023

Årets ginfestivaler 2024

Endelig er datoene for årets ginfestivaler i 2024 klare. Det starter i mars og er ikke slutt før i oktober. Er du også glad i gin? Da er en ginfestival ... Les mer

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.