Gordons-er-verdens-mestselgende-Gin-merke

Verdens mest solgte gin

Vi har samlet fem av verdens mest solgte gin. Det er ingen store overraskelser før vi kommer til den aller mest solgte. Den har du kanskje ikke hørt om.

Verdens mest solgte gin har holdt seg temmelig stabilt over flere år, det er ingen voldsom gjennomtrekk i toppsjiktet. Det er åpenbart at det er mye historie og lang tradisjon bak verdens mestselgende gin. Den siste som kom fort opp var Bombay som er det nyeste merket på listen.

Det er så voldsomt mye publisitet om så mange andre gin, og man får inntrykk av at det er mange store på markedet. Det er likevel klart at mange av de store ginene har samme eier.

Denne listen er restultatene som kom ut sommeren 2018, og baserer seg dermed på salget for 2017.

5. Seagram’s

Seagram’s titulerer seg Amerikas Gin, på grunn av sin status som USA bestselgende gin. Grunnlagt av Samuel Bronfman sent på 1800 tallet, ble Seagram’s først introdusert i USA i 1939 – på grunn av forbudstiden. I dag eies Seagram’s av drikke-konglomeratet Pernod Richard.
Seagram’s holdt 5 plass også i fjor.

Seagrams-Extra-Dry-Gin-og-flere-smaksatte-gin
Seagrams Extra Dry Gin og flere smaksatte gin. (Bilde: produsenten)

Les mer om Seagram’s her:

Hva-passer-til-Seagrams-Extra-Dry-Gin

Seagrams Extra Dry Gin

Seagrams Extra Dry Gin titulerer seg Americas Gin og er den mestselgende gin i USA. Dette er en klassisk Dry gin med hint av appelsinskall, kanel og syrin. Flasken er ... Les mer

4. Beefeater

Beefeaters navn henspeiler på Yeoman vaktene ved Tower of London, som også er avbildet på flasken. Beefeater eies nå av Pernod Richard, men Beefeater har blitt destillert i London siden 1876, og det eksisterende destilleriet er ett av 9 som fremdeles er i virksomhet i byen.
Beefeater stagnerte salgsmessig noe i 2017, men gjorde et redesign av flaskene fra April 2018 og salget har tatt seg opp. De hadde 4 plass også i siste år.

Gin-og-Tonic-med-Beefeater-London-Dry-Gin-og-Grapefrukt
Gin og Tonic med Beefeater London Dry Gin, servert i grapefrukt. (Bilde:Bjørn Christian Finbråten)

Les mer om Beefeater her på vår Hva passer til min gin side:

Beefeeter London Dry Gin

Hva passer til Beefeater London Dry Gin

Beefeater London Dry Gin er oppkalt etter vaktene ved Tower of London. Den er en klassisk London Dry gin med innslag av koriander og grapefrukt. Dette er en gin som ... Les mer

3. Tanqueray

Tanqueray har også sin opprinnelse i London, men produksjonen ble flyttet til Skottland etter andre verdenskrig da London-destilleriet fikk massive bombeskader. I dag er deres største marked USA, hvor de er det bestselgende importerte merket.

Tanqueray økte salget med nesten 17% i 2017, og gikk da forbi Beefeater på listen. Tanqueray eies av Diageo, som valgte å sette fokus på gin på det amerikanske markedet i 2017.

Hva passer til Tanqueray No. Ten
Den ikoniske flasken med Tanqueray No.10. (Bilde: produsenten)

Les mer om Tanqueray Gin her:

Tanqueray London Dry Gin

Hva passer til Tanqueray London Dry Gin

Tanqueray London Dry Gin er en av de gamle ginflaskene man "alltid har hatt i skapet". Dette er en gin med et kraftig einerpreg, og er en gin for deg ... Les mer
Hva passer til Tanqueray No. Ten Gin

Hva passer til Tanqueray No. Ten London Dry Gin

Tanqueray No. Ten London Dry Gin er en fantastisk gin! Den er balansert og rund, men samtidig også kompleks og smakfull. Med en ingrediensliste som ikke er veldig langt fra ... Les mer

2. Bombay Sapphire

Navnet Bombay Sapphire refererer til Star of Bombay, en 182 karat safir fra Sri Lanka, som nå er utstilt på Smithsonian. Den verdifulle stenen er også inspirasjonen til det Britiske gin merkets ikoniske blå flaske.

Bombay holdt 2 plassen også forrige år. Veksten deres har bremset noe opp, og de fikk en økning på 5,9%. De krysset likvel grensen 4 millioner solgte kasser gin i 2017. De eies av Bacardi.

Verdens mest solgte gin
Hvis noen spør deg Hva er London Dry gin? kan du dra frem Bombay Sapphire som et eksempel på en moderne variant. (Bilde: Unsplash)

Les mer om Bombay Sapphire her:

Hva-passer-til-Bombay-Sapphire-London-Dry-Gin

Hva passer til Bombay Sapphire London Dry Gin

Bombay Sapphire London Dry Gin har en av de lettest gjenkjennelige flaskene på markedet, og en gin som de fleste har et forhold til. Det er en gin preget av ... Les mer

1. Gordon’s

Gordon’s er det eldste merket på listen, og har blitt produsert i underkant av 250 år. I løpet av denne tiden har Gordon’s sementert seg som verdens best-selgende ginmerke. I 2016 solgte det over 50 % mer gin en sin nærmeste rival Bombay Sappire – det vil si 4,62 millioner 9-liters kasser gin versus 3,05 millioner 9-liters kasser.

Gordon’s hadde en vekst på 10,9% siste år, og beholder sin suverene plass i toppen. De krysset for første gang 5 millioner kasser grensen i 2017.

Gordons-er-verdens-mestselgende-Gin-merke
Gordon’s er verdens mestselgende gin merke. (Bilde: produsenten)

Les mer om Gordon’s gin her:

Hva passer til Gordons London Dry Gin

Hva passer til Gordons London Dry Gin

Gordons London Dry Gin er en typisk London Dry Gin. Gordons ble grunnlagt i 1769 i London. Oppskriften er uforandret, men Gordons Gin blir i dag produsert i Skottland. Gordons ... Les mer

Verdens mest solgte gin – målt i antall solgte flasker

Det er riktignok en gin som selges mer enn noen av de som figurer her på listen, men Ginebra San Miguel er Filippinsk, og selges nesten bare der. Filippinere drikker mer gin enn noe annet folkeslag og de holder seg hovedsakelig til Ginebra San Miguel – den omsettes derfor i nesten 11 millioner kasser pr år i motsetning til vinnerne under som er under halvparten så store i antall solgte flasker. Siden den ikke er tilgjengelig andre steder er den heller ikke med i kåringen og nevnes ikke alltid når omsetningstall kommer opp.

Verdens mest solgte gin
Ginebra San Miguel Gin selges mer enn noen annen gin i hele verden, og omsettes i små og store flasker. (Bilde: produsenten)

Smaken på Ginebra San Miguel sies å være temmelig rå og kjemisk, røff og litt tynn. Veldig einerpreg med små kryddernoter, pepper, koriander, aceton(!) og salt. Ginen har eksistert siden 1834 er laget på sukkerrør og utvalgte essenser fra hele verden. Ginebra San Miguel er veldig billig, noe som nok er hovedårsaken til det enorme salget i et land hvor folk tjener svært lite.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.