Atlungstad Aperitivo

Atlungstad Aperitivo

Atlungstad Aperitivo er et vellykket forsøk på å lage en apertivo med norske ingredienser. Her får du en lavalkohol-likør med bringebær, rabarbra, koriander og malurt.

Vi har testet denne slik vi gjør med bittere fra andre land. I for eksempel Negroni passer denne utmerket, og bruksområdet for denne vil være slik apertivo brukes på kontinentet. Alene over is, kanskje sammen med med en sitrusskive etter smak, i en spritz, eller i klassiske cocktails. Her fungerer det selvsagt med bringebær som garnityr også.

Atlungstad Aperitivo er et morsomt produkt som er et godt alternativ til andre røde bittere. Den fungerer selvsagt perfekt sammen med gin som inneholder bringebær eller rabarbra.

Duft – og smaksnotater

Duften er slik du forventer deg av en rød bitter, men man kjenner også fruktige bringebær og et innslag av urter. Smaken starter med bringebær, rabarbra og appelsin, som deretter går over i sitrus. Ettersmaken er lang, den starter med malurt før den går over i søt sitrus og bær. Helt på slutten er malurt tilbake.

Atlungstad Aperitivo

Nøkkelord: Aperitiff, Bitter
Land: Norge
Produsent: Atlungstad Håndverksdestilleri
Alkoholstyrke: 15%
Sødme: 4/5
Bitterhet: 2/5
Farge: Dyp rosa
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

  • Bringebær
  • Appelsin
  • Sitrus
  • Malurt
  • Rabarbra
  • Urter

Duft

  • Bringebær
  • Fruktighet
  • Rabarbra
  • Urter

Smak

Ettersmak

  • Malurt
  • Sitrus
  • Røde bær
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Atlungstad Aperitivo er et vellykket forsøk på å lage en apertivo med norske ingredienser. Her får du en rød bitter med bringebær og malurt.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Atlungstad Aperitivo

Produkter fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.