På Ginskole hos Gindome i Tallinn

På ginskole hos Gindome i Tallinn

Om du har lyst til å prøve å destillere din egen gin, da anbefaler jeg Gindome sin ginskole i Tallinn. Her får du både lære teori og praksis rundt destillering, og du får ta med deg din egen gin hjem.

Gindome gin

Gindome gin kom på Vinmonopolet i september 2022. Du kan lese mer om disse her.
Disse ginene har også vunnet en haug med utmerkelser, faktisk så mange at vi kommer til å skrive en egen artikkel om dette.

På ginskole i Tallinn

Tallinn i Estland ligger bare en drøy times flytur fra Norge. Klimaet er omtrent som på Østlandet, og prisene er stort sett litt billigere enn her hjemme. Med andre ord er det en perfekt beliggenhet for en langhelg som kan inkludere både shopping, sightseeing og det å lage sin egen gin.

The Hope Distillery ligger noen minutter utenfor Tallinn sentrum. Her, i lyse og trivelige lokaler, lages Gindome Gin i den ene halvdelen. Den andre halvdelen brukes til ginskolen og andre lukkede arrangementer. Dette er faktisk den eneste ginskolen i hele Baltikum.

På skolebenken

Ginskole i Tallinn
På Ginskole hos Gindome i Tallinn. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten / Alt om Gin)

Kveldens kursholder het Oscar. Akkurat denne kvelden foregikk kurset på estisk. Takket være at vi hadde Gindomes grunnlegger Steen Lerche Jensen til bords, så fikk vi oversatt litt. Vi hadde jo uansett hørt det meste fra før. Først gjennomgikk vi de forskjellige ginstilene, og hvordan de lages. Naturligvis var de neste temaene ingredienser og destillering. Sistnevnte er det vi gleder oss til å prøve.

Gin ingredienser Gindome Tallinn
Slik så bordet vårt ut før start. De vanligste og viktigste gin ingrediensene var satt frem. Et større utvalg både tørkede og friske ingredienser fantes på et sidebord. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten / Alt om Gin)

Her får du prøve destillering

Noe av det som er interessant her er at man får lov å destillere sin egen gin. Vi har tidligere vært på andre slike kurs hvor vi kun fikk anledning til å blande forskjellige destillater, altså lage en compound gin. Her lager vi vår egen London Dry Gin, og har mye mer kontroll på ingrediensene. Basisdestillatet er heads og tails fra produksjonen av Gindome Gin.

Lære destillasjon av gin i Tallinn
Gindome sin ginskole har 10 slike destillasjonsapparater. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten / Alt om Gin)

I kursrommet står det 10 små destillasjonsapparater. Man kan være inntil to elever per apparat. For å lage 50cl ferdig gin må man få ut ca 30cl destillat. Dette holder til flasken din pluss en Gin og Tonic med din egen gin. Å smake på ginen for første gang, og å lage en G&T der og da var rett og slett veldig gøy! Alkoholinnholdet blir målt, og du noterer dato og alkoholinnhold på etiketten. Du kan også gi ginen din et navn. Jeg kalte min for Einir, som er gammelnorsk for einebær.

Destillere gin i Tallinn
Alle ingrediensene veies svært nøyaktig før de finner veien til destillasjonsapparatet. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten /Alt om Gin)

Mange muligheter

Om du skulle ønske å ha lokalet for deg selv, så skal det ikke mer enn seks personer til for å få til dette. Hva med å ta med utdrikningslaget på ginkurs? En vennegjeng på tur vil virkelig ha det gøy her. Prisen er €90.00 pr person. Dersom to stykker deler ett apparat, er prisen €130.00 for begge. Kurset varer i tre timer.

Under ser du to fornøyde kursdeltagere med hver sin gin.

Tørkede ingredienser hos Gindome i Tallinn
Friske og tørkede ingredienser i stort utvalg.
(Bilde: Anett Finbråten / Alt om Gin)
Lage egen gin i Tallinn
Steen Lerche-Jensen, Anett Finbråten og Bjørn Christian Finbråten. De to siste med hver sin gin. (Bilde: Margit Naptal / Alt om Gin.)

Praktisk informasjon

  • Du finner mer informasjon på thehopedistillery.eu
  • Både SAS, Norwegian og Air Baltic flyr til Tallinn.
  • Tallinn er en by med korte avstander. Det er 15 minutter til sentrum med bil fra flyplassen
  • Du kan bli lurt av taxiselskapene. Det beste alternativet er Bolt. Prisen fra/til flyplassen er €8,00. Vi betalte aldri mer enn €6,00 til noe sted innenfor byen.
  • Alkohol-butikkene (Alkostore og Superalko) er billigere enn dagligvarebutikkene.
  • Duty free på flyplassen er DYRERE enn dagligvarebutikkene.
  • Airbnb har et godt utvalg av leiligheter. Her er det vert å vite at leiligheter i gamlebyen ofte er litt slitne.

*Oppgitte priser er fra mai 2024.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.