Nye gin fra Vinmonopolet Mai 2019

Nye gin på Vinmonopolet i mai 2019

Vinmonopolet har akkurat sluppet et knippe nye gin. Vi har sett litt på nyhetene som nå ligger i bestillingsutvalget.

Amazonian Gin Company

Dette er kanskje den mest eksotiske ginen på markedet. Den er laget i Peru. Ingrediensene er utelukkende friske urter og frukter fra Amazonas. Ginen er bløt og sitronpreget.

Attåt Distilled Gin

Dette er en av to nye gin fra norske Gardsbrenneriet AS. Laget på potetsprit med einebær, kvann, tyttebær, rogn og andre krydder og bær fra Norge høres dette ut som Norge på en flaske. Smaken er fyldig preg av einebær, kvann og sitrus.

Attåt Pink Gin

Dette er pink gin varianten fra Gardsbrenneriet AS. Jeg har dessverre ikke klart å finne mer informasjon om denne.

Biostilla Premium Gin

Biostilla er et kjent merke for de som handler på Systembolaget. Jeg er litt overrasket over at denne kom inn på Vinmonopolet. Ginen har et sterkt preg av einer og sitrus. Etter min mening er den litt rå i smaken.

Brooklyn Gin

Brooklyn Gin ble en av mine favoritter da den endelig nådde mitt barskap en gang i vinter. Ikke bare er flasken stilig, innholdet er også bra. Les mer under.

Hva-passer-til-Brooklyn-Gin

Hva passer til Brooklyn Gin

Brooklyn Gin kom hit til Norge på Vinmonopolet 3. mai 2019 men har vært på markedet siden 2010. Den er som navnet tyder på Amerikansk, og destilleres ved Warwick Vallery ... Les mer

Citadelle Gin de France

Citadelle Gin har vært på markedet en stund, faktisk siden 80-tallet. Det var på tide at den kom hit. Citadelle er en liten smaksbombe, med hele 19 forskjellige urter.

Gin`Ca

Nye gin Vinmonopolet

Denne kommer fra The Inca Distillerry, de samme som produserer Amazonian Gin Company Gin. Den er tilsatt kildevann fra Andesfjellene.

Harahorn Pink Gin

Det Norske Brenneri har kastet seg på pink-gin bølgen. Harahorn Pink Gin har en smak av bringebær, einer og frisk koriander. Ettersmaken er syrlige bær og mild pepper. Dette er den tredje varianten av Harahorn, som fra før også finnes i en fatlagret utgave.

Njord Distilled Mother Nature Gin

Dette er den sjette i rekken av Njord giner på Vinmonopolet. Denne utgaven av er laget på potetsprit, noe som gir den en kremet munnfølelse som vi kjenner fra mange norske gin. Smaken preges av uter og sødme.

Shnoodlepip Gin

Dette virker som en typisk pink gin. Smaken beskrives som “pasjonsfrukt, rosépepper og hibiskus, med en anelse einerbær.” De som ikke liker denne kan i det minste trøste seg med at uttalen sitter perfekt etter 3-4 Gin & Tonic.

Skagerrak Gin

Vinmonopolet har denne gangen funnet plass til hele fire nye norske gin. Den siste i rekken, Skagerrak Gin er den siste av disse. Ginen beskrives som einebær- og sitruspreget. Med et navn som Skagerrak så er det vel ingen overraskelse at duften beskrives som preget av einerbær og sitrus, med et hint av sjø.

Flasken var så stilig at jeg bestemte meg får å bruke den som illustrasjonsbilde for denne artikkelen.

The Gin Box

Dette er noe litt utenom det vanlige: En boks med 10 st 5cl gin flasker. Årets utgave inneholder gin fra England, Frankrike, Holland, Italia, Norge, Skottland, Spania, Sverige, Tyskland og USA.

Nøyaktig hvilke gin som er med er ikke listet på produsentens hjemmeside.

Walcher Gin La vita e bella

Dette er en gin fra den Italienske produsenten Alfons Walcher, de samme som står bak Biostilla Premium Gin. Denne er stappfull av urter og blomster fra middelhavsregionen, og sies å være en riktig smaksbombe.

Alle nye gin på Vinmonopolet

Alle gin som er markert som nye på Vinmonopolet kan du finne her. Vær oppmerksom på at dette utvalget dekker mer enn det som ble sluppet i mai, og at det vil endre seg over tid.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.