Gin til mat – er det i det hele tatt mulig? Jeg har noen go-to løsninger som fungerer veldig bra – og her skal du få noen tips om de.
Det er så lett å gripe øl, hvitvin, rødvin eller en flaske musserende når man skal ha drikke til mat, men det finnes andre alternativer. Til en del retter kan du rett og slett servere gincocktails.
Dry Martini er perfekt til Sushi og Sashimi
Min aller første Dry Martini periode falt litt sammen med en lang Sushi periode, og det falt derfor naturlig at disse to måtte testes sammen. Dette ble hovedsakelig testet ut med Laks – gjerne hjemmelaget sashimi med salmalaks, eller nigiri med samme. Jeg liker også veldig godt sake, men en Dry Martini gir det hele en god schwung.
Her har du oppskriften på min aller første yndlings Dry Martini – som passer godt til Sushi og sashimi med laks. Jeg bruke i denne perioden 6 deler Bombay Sapphire til en del Martini Bianco – det gir en frisk Dry Martini som passer strålende til laks, og heller ikke blir forstyrret av soya, ponzu eller ingefær som du jo vil ha til sushi eller sashimi.
Hendrick’s Gin og Tonic passer perfekt til dampet laks
Til dampet laks vil nok mange G&T’er være gode, men siden Hendrick’s inneholder agurk passer den veldig godt sammen med laks – og til den tradisjonelle agurksalaten. Jeg serverer gjerne laks litt tradisjonelt – dampet laks i folie i ovnen med gode poteter, agurksalat og sandefjordsmør. Eller som under med salat og dampede asparges eller sukkererter.
Her er oppskriften på Gin og Tonic med Hendrick’s:

Pink Pepper Gin og Tonic med Hendrick’s Gin
Østers med Plymouth gin – det er så godt at det MÅ være sundt
Østers dynket med Plymouth gin og Fever-Tree Mediterranean tonic – ja det serverer du selvsagt med en Gin og Tonic med samme ingredienser. Se oppskriften og blandingsforholdet her i vår østersartikkel:

Østers med Plymouth Gin og Tonic
Her er oppskrift på Gin og Tonic med samme ingredienser som i østersoppskriften over.
Har du flere forslag til mat hvor gin passer godt til? Vi forsøker gjerne flere retter.