Gin til mat

Gin til mat – hva kan du bruke?

Gin til mat – er det i det hele tatt mulig? Jeg har noen go-to løsninger som fungerer veldig bra – og her skal du få noen tips om de.

Det er så lett å gripe øl, hvitvin, rødvin eller en flaske musserende når man skal ha drikke til mat, men det finnes andre alternativer. Til en del retter kan du rett og slett servere gincocktails.

Dry Martini er perfekt til Sushi og Sashimi

Min aller første Dry Martini periode falt litt sammen med en lang Sushi periode, og det falt derfor naturlig at disse to måtte testes sammen. Dette ble hovedsakelig testet ut med Laks – gjerne hjemmelaget sashimi med salmalaks, eller nigiri med samme. Jeg liker også veldig godt sake, men en Dry Martini gir det hele en god schwung.

Her har du oppskriften på min aller første yndlings Dry Martini – som passer godt til Sushi og sashimi med laks. Jeg bruke i denne perioden 6 deler Bombay Sapphire til en del Martini Bianco – det gir en frisk Dry Martini som passer strålende til laks, og heller ikke blir forstyrret av soya, ponzu eller ingefær som du jo vil ha til sushi eller sashimi.

Hendrick’s Gin og Tonic passer perfekt til dampet laks

Til dampet laks vil nok mange G&T’er være gode, men siden Hendrick’s inneholder agurk passer den veldig godt sammen med laks – og til den tradisjonelle agurksalaten. Jeg serverer gjerne laks litt tradisjonelt – dampet laks i folie i ovnen med gode poteter, agurksalat og sandefjordsmør. Eller som under med salat og dampede asparges eller sukkererter.

Gin til mat
En Gin og Tonic fungerer veldig godt til laks. (Bilde: Pixabay)

Her er oppskriften på Gin og Tonic med Hendrick’s:

Pink Pepper Gin og Tonic med Hendrick’s Gin

Pink Pepper Gin og Tonic med Hendrick’s Gin

Pink Pepper Gin og Tonic med Hendrick's Gin er en Gin og Tonic med litt futt i. Kombinasjonen av Hendrick's Gin, pepper og agurk lager en smaksrik og kompleks Gin ... Les mer

Østers med Plymouth gin – det er så godt at det MÅ være sundt

Østers dynket med Plymouth gin og Fever-Tree Mediterranean tonic – ja det serverer du selvsagt med en Gin og Tonic med samme ingredienser. Se oppskriften og blandingsforholdet her i vår østersartikkel:

Et fat med 4 østers som er dryppet med Plymouth Gin og Feve-Tree Mediteranean Tonic Water

Østers med Plymouth Gin og Tonic

Østers med Gin og Tonic er rett og slett bare helt riktig - og veldig godt. Her er Gin og Tonic rett og slett en del av smaksbildet. Jeg har ... Les mer

Her er oppskrift på Gin og Tonic med samme ingredienser som i østersoppskriften over.

Har du flere forslag til mat hvor gin passer godt til? Vi forsøker gjerne flere retter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.