Clarendon Navy Gin ble lansert i et antall på 99 flasker

Er du rask kan du få tak i Clarendon Navy Gin!

Clarendon Navy Gin ble lansert torsdag 24 august 2023. Alt om Gin var selvfølgelig på plass. Dette er en batch på 99 flasker, som aldri vil bli produsert igjen. Her forteller vi deg hvordan du kan få tak i den.

Da vi skrev om Clarendons Gin første gang, stilte vi spørsmålet om ikke dette var Norges mest eksklusive Gin. Med et årlig opplag på rundt 270 flasker som kun var i salg på tre Vinmonopol, så var det nok kanskje det. Siden introduksjonen i 2020 har den årlige produksjonen økt til ca 400 flasker. Disse er nå å få kjøpt på fire Vinmonopol.

Med Clarendon Navy Gin har Tor Erling Gransæther overgått seg selv. Denne er kun laget i 99 eksemplarer.

Dette er en gin med kun fire ingredienser. Eplesider er en selvsagt ingrediens – den kommer jo fra eplegården. De tre andre er einebær, koriander og pepper.

Dette vi si at Clarendon Navy Gin ikke er en mindre utvannet versjon av Carendons Gin. Dette er et destillat som er tatt frem for å lage en dedikert navy-gin. På spørsmål svarer Tron Erling at dette ikke vil bli en årlig foreteelse. Denne oppskriften vil kun bli tilgjengelig i disse 99 flaskene, og aldri igjen bli produsert med samme ingredienser eller etikett. Men man skal ikke se bort ifra at det kan komme flere spesialslipp. Når man først har begynt å like å leke med ingredienser kan det være vanskelig å stoppe.

Tor Erling Gransæther under lanseringen av Clarendon Navy Gin
Tor Erling Gransæther under lanseringen av Clarendon Navy Gin. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Vanskelig å få tak i

En av tingene som gjør denne ginen virkelig eksklusiv er at den må spesialbestilles på Vinmonopolets skjema, og vil kun være mulig å hente ut i Vinmonopolets butikk i Sætre i Asker. Skjema for bestilling finner du på eplegårdens websider. Skjemaet er nesten ferdig utfylt. Er du interessert laster ned skjema, fyller ut egne detaljer og sender det til Vinmonopolet. Fremgangsmåte finner du på skjemaet. Leveringstid er ca to uker.

Hva smaker Clarendon Navy gin?

Her får du eple, einer og koriander i rikt monn. Disse tre er jo en veldig god smakskombinasjon. I tillegg kjenner du pepper, både i smak og ettersmak. Alkoholinnholdet er på 59,7%. Dette er uten at det på noen måte smaker alkohol. I og med at alkoholinnholdet er så høyt, er dette en gin med mye smak. Den gjør seg derfor bra i både en Gin og Tonic og i klassiske gincocktails som for eksempel Gimlet eller Bramble.

Prisen er 959,70. Omtale av Clarendon Navy Gin finner du her.

Bartender Olav Andreas Høvik Clarendons Navy Gin.
Bartender Olav Andreas Høvik lager drinker med Clarendon Navy Gin. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Vår anbefaling: Løp og kjøp!

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.