Endelig kommer Elephant Orange Cocoa Gin til Norge! Den ble lansert på Chair torsdag 2. mai. Onsdag 8. mai blir den å finne på Vinmonopolet.
Elephant Gin lanserte sin første gin for 11 år siden, i 2013. Bak dette lå et ønske om å bevare elefanter. Ildsjelene bak var ekteparet Tessa og Robin Gerlach. Vi kommer nok til å skrive hele historien om Elephant Gin på ett eller annet tidspunkt, denne artikkelen skal tross alt dreie seg om den fjerde ginen i rekken, nemlig Elephant Orange Cocoa Gin.
Lansert på Chair
Som ved flere andre anledninger, så ble også denne ginen lansert på det som en gang i tiden var Oslos første gin bar, Chair i Thorvald Meyers Gate på Grünerløkka. Du kan lese mer om Chair her. Robin Gerlach hadde tatt turen til Norge for å presentere sin nyeste gin her. Tilstede var bransjefolk, og selvfølgelig Alt om Gin.
Elephant Orange Cocoa Gin
(Bilde: Bjørn Christian Finbråten)
Historien bak denne ginen er litt morsom. Året var 2020, og viruset fra Kina hadde sørget for at ingen kunne reise og at ingen kunne gå ut på bar. I destilleriet til Elephant Gin satt de ansatte mer eller mindre i selvpåført karantene. Man begynte etter hvert å snakke om hva man savnet. Noen nevnte jaffakaker, du vet disse med litt spiss appelsinsmak og sjokoladetrekk på toppen. Plutselig fikk de en idé.
Destillasjon er en komplisert prosess. Enkelte ting egner seg ikke for å bli kokt i en kobberkjele. Kakaobønner er en av disse ingrediensene. Ifølge Robin smaker de da som papp. Løsningen ble derfor vakuum-destilasjon i en såkalt rotovap. Endelig fikk man frem smaken av kakao. Ulempen var at selv de aller største utgavene av disse apparatene ikke rommer mer enn 20 liter. Hele denne prosessen tar seks timer.
Takket være at destillasjonen skjer under vacuum så er ikke temperaturen høyere enn 20-40 grader. Dermed ødelegges ikke råvarene ved å koke de. Basisen for Elephant Orange Cocoa Gin er Elephant London Dry Gin. Kakao og appelsinskall vakuumdestilleres i separate batcher. Appelsinskallet som destilleres er skrellet for hånd, for å unngå å få med det bitre hvite laget under skallet. Resultatet er en gin med et aldeles nydelig preg av kakao, hvor appelsinen spiller en litt dempet, men definitivt viktig rolle.
Fra limited edition til fast sortiment
Elephant Orange Cocoa Gin skulle egentlig aldri ha kommet til Norge. Den var ment som et engangsprodukt. Den første batchen ble så populær at de valgte å lage en til. Det er tydelig at Robin og resten av teamet har knukket koden på hvordan man destillerer kakao. Batch nummer to solgte så fort at man bestemte seg for å produsere denne ginen på permanent basis.
Du kan lese mer om Elephant Orange Cocoa Gin i vår artikkel om nye gin på Vinmonopolet, den 8. mai. Noen dager senere vil vi legge ut denne ginen med anbefalt tonic og garnityr, samt oppskrifter.
Her finner du de Elephant Gin som vi har lagt ut.
OBS: Elephant Strength Gin vil ikke lenger bli tatt inn i Norge. Skal du ha tak i denne bør du være rask. Den er kun tilgjengelig i to butikker. Her kan du lese vår omtale av denne.
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.