Dronning Elizabeth Gin

Dronning Elizabeth lanserer egen gin – utsolgt på noen få timer

Del med andre ginteresserte:

Dronning Elizabeth II av Storbritannia lanserte i forrige uke sin egen gin. Vi kastet oss selvfølgelig over tastaturet i et håp om at våre venner der borte kunne ta med en flaske for oss. Så langt kan det se ut som om det blir lenge til.

Innen vi hadde fått med oss nyheten var den estimerte forsendelsesdatoen 30 august. I skrivende stund er den satt til 16 oktober. Ett begrenset parti vil havne i Royal Collection butikkene i Windsor Castle, Palace of Holyroodhouse, Royal Mews at Buckingham Palace og Queen’s Galleries i London og Edinburgh, når disse åpner for publikum 23 juli.

I tillegg til å selges til publikum, vil denne ginen blir servert ved offisielle anledninger der Dronningen er vertskap. Dronning Elizabeth har, som kjent en hang til gin.

Gin og Dubonnet

Gin og Dubonnet – Dronning Elizabets favorittdrink

Gin og Dubonnet er Dronning Elizabeth II sin yndlingsdrink. Hennes mor, Dronning Elizabeth, bedre kjent som Dronningmoren, hadde også den samme gin cocktailen som sin favoritt. Jeg tenke å finne ... Les mer

Ingredienser fra Dronningens hage

Det offisielle navnet er Buckingham Palace Gin. Alkoholinnholdet er 42%. Den kommer på 70cl flasker som selges for £40. Dette tilsvarer ca 480,- norske kroner. Slett ingen upris.

Det er 12 forskjellige ingredienser i denne ginen, mange av de er plukket i hagen ved Buckingham Palace. Blandt ingrediensene derfra er bladene fra morbærbusker, laubærblader, sitron verbena og hagtorn-bær. Ginen beskrives som en dry-gin med sitruspreg, og anbefales servert med en sitronskive.

Det er ikke bare ingrediensene som er kongelige. Etiketten prydes av Dronningens ragnkrone omkranset av blomster. Korken er gullfarget, og på baksiden av flasken er det en tegning av Buckingham Palace.

Dronning Elizabeth Gin
Buckingham Palace Gin. (Bilde: Royal Trust)

Store økonomiske tap

Royal Collection Trust, som forvalter det Britiske Kongehusets eiendommer og kunst, har tapt enorme summer som følge av korona epidemien. Så langt i år har de måttet låne 22 millioner pund for å kompensere for bortfallet av turister. I 2021 estimerer de et tap på 30 millioner pund. De har kalt denne situasjonen for den største finansielle utfordringen de noen gang har hatt. I staben på totalt 650 ansatte har det allerede vært flere nedbemanninger. Det forventes at godt over hundre stillinger blir borte i løpet av 2020.

Alle inntektene fra salget går direkte til Royal Collection Trust. For å dekke tapene grunnet viruset fra Kina må Dronningen selge ca 750 000 flasker. Til sammenligning er det bare 100 000 flasker gin mindre enn det Vinmonopolet solgte i 2019.

Ønsker du å skaffe deg en flaske, og har en Britisk adresse å sende den til, kan du bestille Buckingham Palace Gin i Royal Collections nettbutikk. Alternativet er selvfølgelig å kaste seg på flyet.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.