Her bør du kjøpe gin og tonic i Danmark

Hvor bør man kjøpe gin og tonic i Danmark

Både gin og tonic er vesentlig rimeligere i Danmark enn her hjemme. Når du attpåtil kan få gin tilbud føles det deilig å være norsk i Danmark.

Danmark er et land de fleste nordmenn har et forhold til. Enten har vi vært der på ferie, gått i tivoli i København eller i Legoland, eller så har vi bare vært på gjennomreise og kjørt videre sørover i Europa.

Uansett om du ferierer i Danmark eller bare stopper der på veien hjem så er det store muligheter for både å spare penger og å finne en gin eller en tonic du ikke finner her hjemme. I løpet av en langhelg i København tok vi en liten runde i de forskjellige butikkjedene slik at du vet hvor du skal gå neste gang.

For å slippe å løpe rundt i alle butikkene på jakt etter de beste tilbudene, anbefaler jeg at du tar en titt på kundeavisene på nett.

gin i Danmark
København (Bilde: Unsplash)

Gin

Ingen med litt over middels interesse for gin har unngått å få med seg at man kan kjøpe gin i dagligvarebutikker, og at prisene er svært så hyggelige. Som om ikke det er nok, så har mange av butikkene tilbud også. Se linkene under for ukens tilbudsaviser.

Irma

www.irma.dk
For meg er Irma butikkene et kjært barndomsminne. Her kan jeg huske at vi kjøpte Donald Brus på lørdager. I dag er det voksenbrus som gjelder, men gleden er like stor selv om utvalget varierer.

Føtex

www.føtex.dk
Føtex har et godt utvalg av gin, tonic, og tilbehør. Siden butikkene gjerne er store har de av og til sett med gin og tilhørende glass.

Lidl

www.lidl.dk
Lidl har et lite utvalg av gin. Deres egen Hortus Artisan London Dry Gin og Hortus Artisan Citrus Garden Gin har fått flere sølvmedaljer.

Meny

www.meny.dk
Meny butikkene har et godt utvalg av gin, tonic, og garnityr. Den beste ligger i Vermlansgade og er verdt et besøk i seg selv. Se vår artikkel under.

Meny gin tonic København

Med gin på menyen – Meny-butikken med flere gin enn Vinmonopolet

For nordmenn og svensker er konseptet med vin og sprit i dagligvarebutikken en utopi. Våre naboer i sør har det mye friere. Her følger et intervju med en som har ... Les mer

Netto

www.netto.dk
I de butikkene vi var innom fant vi ikke noe som var verd å kjøpe.

Super Brugsen

www.superbrugsen.dk
Super Brugsen har et godt utvalg av både gin og tonic.

Tonic

Mens vi her hjemme må nøye oss med en håndfull forskjellige tonic varianter, kan danskene nyte et svært mye bedre utvalg. Prisene er på linje med hva vi er vant til å betale her i Norge, det er dog muligheter for å gjøre noen riktig gode kjøp innimellom.

Nettstedet testuniverset.dk har en test av tonic hvor det også er listet opp hvilke butikker man kan kjøpe de forskjellige tonic variantene i. Nedenfor har vi listet opp de tonic typene som vi kjenner til, men som er vanskelige å få tak i hjemme i Norge.

Sanpellegrino Acqua Tonica

Innhold: 0,33l
Pris uten pant: 10,95 DKK
Butikker: SuperBrugsen Kvickly, Irma, Meny, Føtex og Bilka

Harboe Indian Tonic water

Innhold: 0,5l
Pris uten pant: 2,95 DKK
Butikker: Netto, Bilka, Føtex, Rema 1000, Løvbjerg og Meny

1724 Tonic Water

Innhold: 0,2l
Pris uten pant: 25,00 DKK
Butikker: Skjold Burne, Brdr. D’s vinhandel og andre specialforretninger

gin og tonic i danmark
Bilde: WhyNotGin.dk

Gin og tonic cruise

Når du er lei av å shoppe kan du få med deg et gin og tonic cruise.

  • 1 times kanal rundfart rundt i Københavns kanaler
  • 3 premium Gin & Tonic serveringer
  • Spennende fortellinger om hva som er i glassene 
  • Guidet sightseeing for de største severdigheter på turen

Se WhyNotGin for mer informasjon.

Ginfestivaler

Det er, nesten til enhver tid, en ginfestival i Danmark. Jeg anbefaler et Google søk for å finne oppdatert informasjon om ginfestivaler. Nedenfor kan du lese om vårt besøk på Copenhagen Gin Fest.

Copenhagen-Gin-fest-2019

Slik opplevde vi Copenhagen Gin Fest 2019

Vi var utrolig forventningsfulle i lang tid før Copenhagen Gin Fest 2019, og det ble nesten sammenlignbart med forventningen før barndommens jul innen vi endelig var der! Vi sitret av ... Les mer
Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.