Nyheter gin

Nyheter om gin & sånn – Juli 2020

Del med andre ginteresserte:

Her har vi samlet litt aktuelle nyheter om gin, tonic, vermut, mixere og andre ting som kan være av ginteresse. Denne gangen kan du blant annet lese om nye gin fra Finsbury og Martin Miller og at London Cocktail Week nå vil utvides til hele oktober.

Finsbury Gin med nytt design og ny pink-gin

Nyheter finsbury gin
(Bilde: Drinks International)

Tyske Finsbury London Dry Gin er en av mine budsjett-gin favoritter. Nå har de redesignet flaskene og samtidig kastet seg på rosa-gin bølgen. Finsbury Wild Strawberry ble lansert i Tyskland i starten av juli. Prisen er €9,99. Det er forventet at den vil komme til de skandinaviske landene relativt raskt.

Finsbury har en lang historie. Joseph Bishop grunnla Finsbury Distillery Company i London i 1740. Tyske Borco kjøpte selskapet i 1993. I dag er Finsbury en av de mest kjente gin i Tyskland og eksporten går til mer enn 30 land. Finsbury London Dry Gin er populær i hele Skandinavia og ligger på sjetteplass på Vinmonopolets liste over de mest solgte gin første halvår i 2020.

Svenskegrensen åpnes forsiktig

(Bilde: Systembolaget)

Takket være viruset fra Kina har de fleste av oss måttet nøye seg med Vinmonopolets utvalg av gin siden midten av mars. Selv om dette utvalget blir større og større, og det er viktig å støtte norske produsenter, har mange savnet å kunne handle på systembolaget. Siden 24 juli har det nå vært mulig å handle på Systembolaget i Årjäng.

London Cocktail Week varer i hele oktober

London Cocktail Week
(Bilde: London Cocktail Week)

London Cocktail Week er en utrolig morsom tilstelning for oss som liker godt drikke. Tidligere år har denne festivalen bestått av to elementer. Selve episenteret har vært The Cocktail Village som er en enorm samling av pop-up barer og feststevnte mennesker. I tillegg til dette har er par hundre barer over hele London solgt sine signature cocktails for £6 til alle med LCW festivalpass.

I år måtte det bli annerledes. I en pressemelding sier initiativtagerne at konseptet med The Cocktail Village naturligvis må utgå, men til gjengjeld vil man kunne få rabatterte drinker i hele oktober.

Lokale produsenter får ikke plass på Vinmonopolet

Vidda Tørr Gin Masters 2020
(Bilde: Oslo Håndverksdestilleri)

Vi som følger bransjen, vet hvor vanskelig det kan være å få innpass i hyllene på Vinmonopolet. En artikkel hos NRK setter søkelyset på det faktum at det er lettere for norske produsenter å komme inn hos lokale butikker i Systembolaget enn hos Vinmonopolet.

Vidda Tørr Gin og Fjæra Rosé Gin fra Oslo Håndverksdestilleri er to eksempler på dette. Vinmonopolets butikk på Manglerud ligger kun 4 minutter med bil fra Oslo Håndverksdestilleri. Likevel var ikke gin fra Oslo Håndverksdestilleri å finne i hyllene.

Omtalen har tydeligvis gitt resultater. Nå er nemlig Vidda Tørr Gin å få tak i Vinmonopolets butikk på Manglerud. Det nytter å mase. Husk det hvis du ikke finner lokalproduserte varer på ditt Vinmonopol.

Martin Miller lanserer Martin Millers Summerful Gin

Martin Millers Summerful Gin
(Bilde: Martin Miller)

Martin Miller lanserte akkurat en ny gin inspirert av sommeren. Dette er den vanlige Martin Millers Gin som er tilsatt arktisk timian og rosmarin. Denne videreutviklingen slippes i anledning deres 20-års jubileum.

Gå ikke glipp av nyheter om gin og tilbehør

Få med deg alt fra nyheter og ginomtaler til oppskrifter og idéer til opplevelser. Abonner på vårt nyhetsbrev i dag.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.