Averna Amaro Ciciliano

Averna Amaro Siciliano

Averna Amaro Siciliano er italiensk bitter likør fra Sicilia. Smaken er bittersøt og krydret. Appelsin, kaffe og sjokolade. Den har historie helt tilbake til 1886.

Benedictiner munkene fra Abbazia Di Santo Spirito hadde produsert likøren fra tidlig i århundret, og hadde laget den for å få frem de unike smakene og duftene fra området rundt Middelhavet. Her finner du typiske urter med den kjente kontrasten mellom bitre og søte smaker som kjennetegner en Amaro.

Smaksmessig kan den minne om en litt urtete kaffelikør med innslag av sitrus.

Averna Amaro Siciliano var den først lisensierte spriten på Sicilia, og har siden vokst til å bli den mestselgende Amaroen i Italia.

Duft og smaksnotater

Duften er krydret, med tydelige toner av røtter, urter og sitrus. Du kan ane kaffe, bitterhet og sødme. Smaken er bittersøt og krydret. Appelsin, kaffe og sjokolade, litt lakris, og noe karamell-aktitig. Det er også et vagt hint av tobakk. Bitternotene er tydelige, sannsynlig kinin og/eller gentian. Ettersmaken er lang og preges av kaffe og kakao.

Averna Amaro Siciliano

Nøkkelord: Likør
Type: Amaro, Likør
Land: Italia
Alkoholstyrke: 29%
Farge: Sjokoladebrun
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

  • Krydret
  • Aromatisk
  • Sitrus
  • Urter
  • Kaffe
  • Sødme

Smak

  • Appelsin
  • Kaffe
  • Bitterhet
  • Sjokolade
  • Krydder
  • Karamell
  • Lakris

Ettersmak

  • Sødme
  • Kaffe
  • Kakao
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Averna Amaro Siciliano er italiensk bitter likør fra Sicilia. Smaken er bittersøt og krydret, med appelsin, kaffe og sjokolade. Den har historie helt tilbake til 1886.

Mer informasjon

Vinmonopolet
Produsent

Oppskrifter med Averna Amaro Siciliano

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.