Southside cocktail lage

Southside

En Southside cocktail er en levende klassiker, og det finnes minst tre måter å lage den på. Mytene om hvordan den oppstod er minst like mange som variasjonene av oppskriften.

Gå rett til oppskriften.

En Southside coctail vil smaksmessig passe deg som liker Mojito veldig godt. Opprinnelsen har det blitt spekulert en hel del i. De to mest populære teoriene er enten at den fikk navnet sitt fra South Side distrikt i Chicago, eller fra Southside Sportstmen’s Club på Long Island.

Cocktailen sies å ha vært Al Capones foretrukne drink. Gjengen hans dominerte Chicago’s South Side. Ginen som ble importert av Al Capones rivaler på North Side i Chicago var rund og ble oftest drukket med Ginger Ale. Ginen Al Capone importerte derimot hadde en røffere finish, og trengte mer sødme for å være god. Slik ble ifølge legenden Southside født.

Den opprinnelig oppskriften

Det er her vi får trøbbel, for hva er opprinnelig av de minst tre versjonene som verserer nå? Derom strides de lærde. Oppskriften har endret seg med formål, tid på året og hva man har lyst på nå. Hvilken versjon som oppstod først vites heller ikke, men dette er de tre som har holdt seg.

Southside

Nøkkelord: Generisk, Southside

Beskrivelse

Ingredienser

  • 5 cl Gin
  • 2,5 cl Limesaft Friskpresset
  • 1,5 cl Sukkerlake
  • 7-10 Mint

Dette trenger du

Pynt med

  • Mint

Slik går du frem

  • Ha alle ingrediensene i en shaker og rist med is.
  • Sil cocktailen over i glasset.
  • Legg i forsiktig en mintkvast eller et blad på toppen.
Skriv ut
Forberedelser: 10 minutes
Tilberedning: 0 minutes

Våre anbefalte oppskrifter

Flere måter å lage en Southside cocktail på

Her er to variasjoner som egentlig bare dreier seg om å toppe opp med enten soda eller Champagne/Prosecco.

Southside Fizz

5 ml Gin
2,5 ml Frisk Lime Juice
1,5 ml Sukkerlake
7-10 mint blader
en dash soda

Rist alle ingredensene unttatt sodaen med is
Dobbeltsil over i en nedkjølt longdrink glass
Pynt med 1 mintkvast
Topp opp med en dash soda

The Southside Royal

5 ml Gin
2,5 ml Frisk Lime Juice
1,5 ml Sukkerlake
7-10 mint blader
Champagne eller Prosecco

Rist alle ingredensene med is, untatt musserence
Dobbeltsil over i en nedkjølt champagneglass
Pynt med 1 mintkvast
Topp opp med Champange

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.