En Southside cocktail er en levende klassiker, og det finnes minst tre måter å lage den på. Mytene om hvordan den oppstod er minst like mange som variasjonene av oppskriften.
Gå rett til oppskriften.En Southside coctail vil smaksmessig passe deg som liker Mojito veldig godt. Opprinnelsen har det blitt spekulert en hel del i. De to mest populære teoriene er enten at den fikk navnet sitt fra South Side distrikt i Chicago, eller fra Southside Sportstmen’s Club på Long Island.
Cocktailen sies å ha vært Al Capones foretrukne drink. Gjengen hans dominerte Chicago’s South Side. Ginen som ble importert av Al Capones rivaler på North Side i Chicago var rund og ble oftest drukket med Ginger Ale. Ginen Al Capone importerte derimot hadde en røffere finish, og trengte mer sødme for å være god. Slik ble ifølge legenden Southside født.
Den opprinnelig oppskriften
Det er her vi får trøbbel, for hva er opprinnelig av de minst tre versjonene som verserer nå? Derom strides de lærde. Oppskriften har endret seg med formål, tid på året og hva man har lyst på nå. Hvilken versjon som oppstod først vites heller ikke, men dette er de tre som har holdt seg.
Southside
Beskrivelse
Ingredienser
- 5 cl Gin
- 2,5 cl Limesaft Friskpresset
- 1,5 cl Sukkerlake
- 7-10 Mint
Dette trenger du
- Gin
- Sukkerlake
- Lime
- Mint
- Cocktailglass
- Cocktailshaker
- Målebeger
- Isbiter
Pynt med
- Mint
Slik går du frem
- Ha alle ingrediensene i en shaker og rist med is.
- Sil cocktailen over i glasset.
- Legg i forsiktig en mintkvast eller et blad på toppen.
Våre anbefalte oppskrifter
Flere måter å lage en Southside cocktail på
Her er to variasjoner som egentlig bare dreier seg om å toppe opp med enten soda eller Champagne/Prosecco.
Southside Fizz
5 ml Gin
2,5 ml Frisk Lime Juice
1,5 ml Sukkerlake
7-10 mint blader
en dash soda
Rist alle ingredensene unttatt sodaen med is
Dobbeltsil over i en nedkjølt longdrink glass
Pynt med 1 mintkvast
Topp opp med en dash soda
The Southside Royal
5 ml Gin
2,5 ml Frisk Lime Juice
1,5 ml Sukkerlake
7-10 mint blader
Champagne eller Prosecco
Rist alle ingredensene med is, untatt musserence
Dobbeltsil over i en nedkjølt champagneglass
Pynt med 1 mintkvast
Topp opp med Champange
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.