Thomas Henry sine to nye tonic; Botanical Tonic og Dry Tonic

To nye Tonic fra Thomas Henry

Del med andre ginteresserte:

I sommer har det kommet nye Tonic fra Thomas Henry. Disse er Thomas Henry Dry Tonic og Thomas Henry Botanical Tonic. Sistnevnte erstatter Thomas Henry Elderflower Tonic.

Thomas Henry er en tysk produsent av Tonic og mixere som har gjort det veldig bra i Europa. Her hjemme har de hatt en forholdsvis beskjeden markedsandel, men det kan forandre seg med disse to nye produktene.

Deres mest kjente tonic, Thomas Henry Tonic Water, har sin plass et sted mellom Fever-Tree Premium Indian Tonic Water og Schweppes Indian Tonic. Med sine to nye kreasjoner kaprer de to steder i tonic-spekteret som har vært ubesatt her i landet frem til nå.

Thomas Henry Dry Tonic

Thomas Henry Dry Tonic
Thomas Henry Dry Tonic. (Bilde: Produsenten)

Hvis du har vært ute og reist litt så har du kanskje kommet over dry tonic. Dette er tonic som ikke tilfører sødme. Denne er dermed spesielt godt egnet for søte gin, noe det etter hvert finnes mange av. Fordi den ikke tilfører sødme vil den heller ikke påvirke smaken så mye som de søtere tonicene vil. Her vil du altså kjenne mer av ginsmaken i en Gin og Tonic. Selv finner jeg at min G&T ofte tåler en centiliter eller to mer enn det jeg vanligvis bruker når jeg blander med Thomas Henry Dry Tonic.

Her kan du lese vår omtale av Thomas Henry Dry Tonic.

Thomas Henry Botanical Tonic

Botanical Garden_with Thomas Henry Botanical Tonic
Thomas Henry Botanical Tonic. (Bilde: Produsenten)

Denne er ment som en erstatning for Thomas Henry Elderflower Tonic, som gikk ut av produksjon i sommer. Jeg skjønner hvorfor Thomas Henry ville erstatte denne, den er nesten identisk med Fever-Tree sin elderflower tonic.

Man kan trygt si at eplet her falt langt fra stammen. Dette er en botanisk tonic. Noe av det som gjør Gin og Tonic så spennende er jo nettopp hvordan forskjellige urter virker sammen. Av og til virker det ikke, slik er det også med Thomas Henry Botanical Tonic.

Her kan du lese vår omtale av Thomas Henry Botanical Tonic.

Om Thomas Henry

Thomas Henry holder til i Berlin. Selskapet ble startet i 2010. I tillegg til tonic produserer de også ginger ale, ginger beer, soda, og bitter lemon – samt mixere med mango og rosa grapefrukt. Vi kommer til å legge ut flere produkter fra Thomas Henry etter hvert.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

2 comments

  1. Testet disse i Tyskland i sommer, og Botanical her var innertier. Utrolig god som passet fint med litt mer nøytrale gin. Nå er jeg bare spent på hvor enkelt det er å få tak i disse i Norge.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.