Bareksten tonic og ingefærøl.

Stig Bareksten lanserer en serie nye tonic og mixere

Del med andre ginteresserte:

Stig Bareksten lanserte for en stund siden en serie nye tonic og mixere. Nå begynner disse å bli tilgjengelig i butikkene. Her får du vite litt om arbeidet bak, og om hvor de er å få kjøpt.

Vi har vært så heldige å få audiens hos Stig Bareksten. Vi sitter i annekset og skal snakke om tonic. Rundt oss er det flasker med gin, og andre godsaker i Barekstens etter hvert rikholdige utvalg av gode drikker. Det er også mengder av glass med tørkede urter, og uidentifiserbare ingredienser lagt på sprit. Midt på bordet står en liten miksepult, og andre duppeditter som avslører at han ikke bare leker seg med alkohol. Det er også herfra han har digitale ginsmakinger og foredrag, og tar bilder for både Facebook og Instagram.

Stig Bareksten tonic og mixere
Stig Bareksten omgitt av leketøy for voksne. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Botanical Mixers by Stig Bareksten

Det er andre gangen Stig lanserer tonic. Det betyr at nå gjør han det på sin måte. Alt skal være riktig. Plastflasken, som ble valgt i 2018 fordi det var det dagligvarebutikkene ville ha, er byttet ut med glass. Det betyr mer kullsyre og lengre holdbarhet. Designet på flaskene er gjennomført. Signaturen hans pryder hver eneste flaske, under teksten Your gin is safe with us, som om vi var i tvil liksom. Men én ting er som før: Mannen med skjegget og det lange håret pryder korken.

Når vi begynner å snakke om tonic blir mannen bak miksepulten ivrig. Han forteller at det har vært en lang prosess. Fra godstolen i hjørnet kommenterer hans kone, Hilde, at det til tider har vært nesten umulig å være inne i huset når Stig har kokt noen av de forskjellige ingrediensene som skal i tonicen.

Dette er en tonic som er laget for å blandes, ikke for å drikkes. Her er det nemlig tilsatt så mye kinin som det er lov å ha i. Hadde man tilsatt mer ville det ha måttet klassifiseres som legemiddel.

I serien er det så langt planlagt fire tonic og en ginger beer. Flere mixere kommer etter hvert.

Bareksten Premium Indian Tonic Water

Bareksten Premium Indian Tonic Water
Bareksten Premium Indian Tonic Water. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Først ut er Bareksten Premium Indian Tonic Water. Denne ligner litt på originalen fra 2018, men det er brukt mindre mynte og mer kinin i den nye oppskriften. Hovedingrediensene er naturlig kinin, einebær, og mynte.

Duften er tydelig sitrus. Ut fra duften å bedømme hadde jeg ventet mer sødme i smaken. Jeg kjenner igjen litt av smaken fra den gamle oppskriften, men den forventede sødmen blir borte i kininen. Med en liten skvett Bareksten Botanical Gin så kjenner jeg at dette funker. Det funker veldig bra!

Les vår omtale av Bareksten Premium Indian Tonic Water her.

Bareksten Premium Quality Ginger Beer

Bareksten Premium Quality Ginger Beer
Bareksten Premium Quality Ginger Beer. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Samtidig med Indian tonicen lanseres det også et ingefærøl, Bareksten Premium Quality Ginger Beer. Filosofien er det samme som med resten av serien. Naturlige ingredienser, og rene smaker.

Både duft og smak vitner om mindre sødme enn man er vant til i ingefærøl. Dette må være det reneste og klareste ingefærølet jeg har smakt. Smaken er tydelig ingefær og chili. Punktum.

Les vår omtale av Bareksten Premium Quality Ginger Beer.

I butikkene nå

Disse to produktene hadde offisiell salgsstart mandag 20. september. Noen butikksjefer har nok vært lit ivrige. Jeg har nemlig sett tonicen avbildet på nett i helgen som var.

Distribusjonen starter med Meny og Spar butikkene. De vil også være tilgjengelige på Gulating, og på utvalgte Coop og Rema 1000 butikker. Finner du de ikke, så spør.

Mere på gang

På spørsmål om den engelske teksten på flaskene er med tanke på eksport så svarer Stig ja. Han kan også fortelle at den neste tonicen blir med hylleblomstsmak. Når jeg prøver å utfordre han med at det markedet er mettet, og at Thomas Henry akkurat har sluttet med produksjonen av sin hylleblomsttonic fordi Fever-Tree i praksis har hele markedet, får jeg et kontant svar.

“Ingen av mine produkter er laget for å konkurrere med andre.”

Stig Bareksten

Jeg må gi ham rett. Stig Bareksten introduserte verden for botanical gin, noe han har vunnet så mange priser på at han sliter med å holde oversikt. Nå introduserer ham verden for botanical mixers.
Forbered deg på noe nytt!

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.