England destillerier Skottland

England har nå flere destillerier enn Skottland

For første gang i historien finnes det flere destillerier i England enn i Skottland. Gin bølgen må ta mye av æren for dette.

Takket være Skotsk whisky har Skottland alltid hatt flere destillerier enn England. Takket værer gin-bølgen har England nå inntatt førsteplassen.

Ved utgangen av 2018 var det 361 destillerier i hele Storbritannia. 160 av disse ligger i Skottland, 166 ligger i England. Siden 2010 har antallet destillerier i England vokst med hele 620%. Bare i 2018 ble det åpnet 31 nye destillerier i England. I Skottland ble det kun åpnet 11. Disse tallene er samletall som inkluderer alle typer destillerier.

Rekordstort innenlandsmarked

Ingenting er mer engelsk enn gin. Det var tross alt engelskmennene som ga oss både gin og tonic. Det globale oppsvinget av gin skyldes ikke bare økt eksport, Engelskmennene har igjen fått smaken på gin, 250 år etter at denne drikken holdt på å ødelegge nasjonen.

I 2018 ble det solgt 60 millioner flasker gin i England, opp 38% fra 2017. Den totale verdien tilsvarer 1,6 milliarder pund, eller 180 milliarder norske kroner.

City-of-London-Distillery

Historien om City of London Distillery – gin i hjertet av London

11 år etter han smakte sin første Gin og Tonic nyter Jonathan Clark sin suksess med City of London Distillery. Til tross for en treg start har det blitt mange ... Les mer

Gin har også blitt turisme

Mange av gin destilleriene gjør langt mer enn å lage gin. Nesten alle gin produsenter har en eller annen form for bi-inntekt i form av omvisning på destilleriet, gin smaking eller muligheten til å lage din egen gin. I tillegg har mange også barer og lokaler egnet for eventer.

For første gang i historien finnes det flere destillerier i England enn i Skottland. Gin bølgen må ta mye av æren for dette.
Bombay Sapphire sitt nye destilleri, to timer utenfor London. (Bilde: Pixabay)

Bombay Sapphire er et godt eksempel på en produsent som har kombinert produksjon av gin med omvisninger på destilleriet og salg av effekter.

Eksportmarkedet

Eksportmarkedet for Engelsk gin nyter selvfølgelig også godt av gin nå har tatt av. I 2018 var Englands samlede inntekter på eksport av gin på 600 millioner pund, noe som tilsvarer 6,75 milliarder norske kroner.

Totalt stod gin for 68% av verdiskapingen i sprit sektoren i England i 2018. England eksporterer nå mer gin enn øl. USA og Canada er de største kundene.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.