Vinmonopolet nye gin

Nye gin på Vinmonopolet i juli 2019

Del med andre ginteresserte:

Vinmonopolet slapp fredag 5. juli fem nye gin. Blandt nykommerne er en Norsk gin, og en Svensk gin. De tre andre er fra Storbritannia.

Blandt nyhetene finner vi Bombay Sapphire Limited Edition English Estate , en gin vi nylig har omtalt her. Samt Norske Blush by Eli Kari, laget av OSS Craft Distillery – selskapet bak Bareksten Botanical Gin. Det har dessverre ikke vært mulig å få tak i mer informasjon om denne.

Nytt er også Svenske No.1 Premium Dry Gin. Dette er en ganske typisk dry gin med mye einebær og sitrus. Den har også et visst innslag av krydder. Husker jeg riktig er det en gin hvor alkoholen slår igjennom i ettersmaken.

Personlig må jeg si at det er med blandede følelser at jeg registrerer at Vinmonopolet fra i dag tilbyr gin på 3-liters-kartonger. Hvis du først skal handle gin for 1260,-kroner, så ville jeg heller ha lagt på 45,- kroner og kjøpt tre flasker av Bombay Sapphire English sin Limited Edition. Riktignok får du 0,9 liter mindre, men jeg er sikker på at gjestene blir mer fornøyde. Dette må være perfekt for et utdrikningslag.

To spennende britiske nyheter

Blandt de britiske nyhetene finner vi Chase Rhubarb & Bramley Apple Gin. Chase er en produsent jeg har stor respekt for. En av mine absolutte favoritter er deres Williams Elegant 48 Gin. Varianten som slippes på Vinmonopolet er deres versjon av sommerens store hit, pink gin. jeg gleder meg til å smake den.

Nye gin på Vinmonopolet
Chase Rhubarb & Bramley Apple Gin (Foto: Produsenten)

That Boutique-y Gin Company sin Spit-Roasted Pineapple Gin sprenger grensene for hva jeg trodde kunne inkluderes i en gin. Grillet ananas er definitivt en nyhet for meg. Litt graving avslører at ananas-gin faktisk var populært på 1920-tallet. Spit-Roasted Pineapple Gin vant noen priser når den kom i 2017. Den anbefales med lime og ingefærøl. Jeg vet ikke hvor vellykket den vil være i en Gin og Tonic.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.