Felice Capasso lære om brennevin.

Møt mannen som ønsker å lære nordmenn om brennevin

Felice Capasso heter han, og han vil gjerne dele av sin kunnskap med alle som har lyst til å lære litt om brennevin. Signor Dry Martini deler også hva som skal til for å lage en god Dry Martini.

Startet tidlig

Felice kommer fra det han så beskjedent kaller verdens mest romantiske by, Napoli. I en alder av kun 16 år tok han et bartender-kurs og begynte å jobbe som servitør ved siden av skolen. Der møtte han de første menneskene som inspirerte ham, og fikk han til å forelske seg i serveringsbransjen, livet bak bardisken – og etter hvert også sprit og brennevin.

Utdannelse og praktisk erfaring gikk hånd i hånd. Da han fylte 18 var tiden kommet for å forlate Napoli. Han flyttet til London, uten å kjenne noen der, og uten å snakke særlig godt engelsk. Læringskurven var bratt, men han fikk etter hvert jobb bak en bardisk.

Etter hvert skulle utdannelse og erfaring bringe ham til Australia, og senere til Dubai og Spania. I 2016 var han tilbake i London. I mellomtiden hadde han rukket å ta utdannelse hos WSET (Wine and Spirts Education Trust) og I.B.D. (Institute of Brewing and Distilling)

Fra London til Oslo

Hva brakte deg til Norge?
Mot slutten av 2017 fikk jeg en telefon fra Haakon Sand, restaurantsjefen på The Thief i Oslo. Han fikk meg til Norge for å overta ansvaret for The Thief Bar.

Hva overrasket deg mest når du kom hit første gang?
Jeg hadde alltid sett på nordmenn som litt kalde, og det stemmer ofte. Men jeg opplevde å bli tatt imot med åpne armer og ett stort smil. Når du blir litt kjent med nordmenn så er de varme og hyggelige, men de kan være veldig reserverte til å begynne med.

Hva er forskjellen mellom Norge og andre land når det kommer til bar- og restaurantmiljøet?
Jeg elsker det at her i Norge så er alle i bransjen fokusert på lokale råvarer og lokal kultur. Det er jo nesten selvfølgelig i og med at Norge har noen av verdens beste råvarer. Men, tro meg, det er ikke slik over alt.

Så forlot du The Thief og startet å jobbe for Stig Bareksten?
Ja. Og jeg er virkelig stolt av det vi fikk til på så kort tid. Det var mange og lange dager. Stig og jeg gikk gatelangs i London, og andre byer, med trillekofferten full av flasker. Men nå, nå er til og med arrangøren av “50 Best Bars” klar over hva norsk akevitt og gin er. Det er noe jeg er virkelig stolt av.

Stig Bareksten og Felice Capasso.
Stig Bareksten og Felice Capasso

Den sjette sansen

Men nå er du i gang med noe nytt?
Som alt annet i livet, så må man tørre å gjøre noe nytt. Jeg har lyst til å bruke utdannelsen min og erfaringene mine til å lære folk om sprit og brennevin. Jeg har lyst til å inspirere andre slik som jeg også ble inspirert selv. Nå er jeg i gang med Sesto Senso Spirits Academy (Sesto senso betyr sjette sans) Jeg er stolt av å ha fått muligheten til å bringe WSET sine Spirits-kurs til Norge. Vinkursene deres har vært tilgjengelige her lenge, men etter mye og hard jobbing klarte jeg å få lov til å tilby kurs i sprit og brennevin.

Hva inspirerer deg med det å lære bort noe?
Jeg elsker å lære, og jeg elsker å lære bort og inspirere andre. For noen få år siden holdt jeg en masterclass på den skolen i Napoli som jeg gikk på da jeg var 16 år gammel. Etter at klassen var ferdig kom det en gutt opp til meg som fortalte meg at jeg hadde inspirert ham til å starte på den samme karrieren. Det er den fineste belønningen jeg har fått i hele mitt liv.

Signor Dry Martini

Hvordan endte du opp med kallenavnet Signor Dry Martini?
Jeg har alltid elsket en god Dry Martini. Etter min mening er det den beste cocktailen som noen gang er laget. Den er elegant og skarp, men samtidig også silkemyk og aromatisk. Hvordan er det mulig å ikke bli tiltrukket av noe slikt? Det er ikke en cocktail som alle kan like, og det er greit. Det er en “naken” cocktail som er kompromissløs. Du kommer aldri unna med dårlige ingredienser i en Dry Martini.

Hva er din favorittoppskrift?
Det viktigste er at ingrediensene er iskalde, og man bruker oliven av god kvalitet. Selv liker jeg både vodka og gin, men foretrekker gin. Og selvfølgelig skal man være forsiktig med mengden av vermut. Bestiller jeg det ute så vil jeg bli spurt om hvordan jeg foretrekker den. Enhver Martini-drikker har sin egen mening om hvordan den bør tilberedes. Nå fikk jeg lyst på en selv.

Felice Capasso 50 Best Bars 2021
Felice Capasso på 50 Best Bars 2021.

Les artikkelen fra fredag 1. april om hvordan det var å delta på det første WSET Level 2 Awards in Spirits i Norge, i regi av Sesto Senso Spirits Academy. Dette kurset er ideelt for deg som vil lære om fremstilling og smaking av brennevin.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.