Hiernagla Værbitt Motbør Gin

Brenneri i motbør lager gin i protest mot strømprisen

Del med andre ginteresserte:

Motbør Gin inneholder blant annet malurt og bitter appelsin. Produktet er et resultat av frustrasjonen over den høye strømprisen. Dette er en gin som varmer på flere måter.

På et industriområde i Sveio holder en av Norges mange små bedrifter til. Bedriften det dreier seg om her er Hiernagla Brenneri. Som så mange andre små bedrifter opplever de at dagens ekstrabeskatning i form av en politisk villet svært høy strømpris gjør det utfordrende å få butikken til å gå rundt.

Alle inntekter fra Motbør Gin går uavkortet til å dekke brenneriets strømregning.

Motbør Gin

Ifølge daglig leder, Reidar Horneland, var det allerede utfordrende nok å drive produksjon av brennevin i Norge før strømprisen ble mangedoblet. Da det etter hvert ble klart at det kom til å ta tid før bedrifter muligens fikk noen kroner tilbake fra staten, var det klart at det lille destilleriet måtte finne på noe.

Hiernagla Brenneri
Destillasjonsapparatene på Hiernagla Brenneri. (Bilde: Hiernagla Brenneri.)

Motbør Gin ble til på uvanlig kort tid. At det blant ingrediensene finnes både malurt og bitter appelsin, sier vel noe om hva mange bedriftseiere kjenner på i disse tider. Den er produsert i mørket i et 50 liters apparat. Alle inntekter fra Motbør Gin går uavkortet med til å dekke brenneriets strømregning.

Motbør Gin er Hiernagla Brenneri sin tredje gin. Den kommer på Vinmonopolet onsdag 2. november 2022. Den kommer i bestillingsutvalget. Flasken er av glass og rommer 50cl. Alkoholinnholdet er 40%. Pris ved lansering er 429,00. Full omtale kommer en av de første dagene etter lansering.

Vi har tidligere omtalt både Hiernagla Værbitt Skogsbær Gin og Hiernagla Værbitt Havbris Gin.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.