Nardini Mezzoemezzo

Nardini Mezzoemezzo

Nardini Mezzoemezzo er en italiensk bittersøt aperitiff. Den er blanding av like deler Nardini Rabarbaro – en rabarbralikør og Nardini Rosso – en rød bitter.

Smaksmessig er dette, om man ser litt stort på det, en blanding av Campari, Aperol, og Amaro. Faktisk testet vi med å blande dette i like deler, og deretter tilsette noen dråper Zuze. Resultatet var at det nesten ikke ble mulig å kjenne forskjell. Det sier en del om kompleksitet og mengde smaker.

Nardini Mezzoemezzo ble første gang laget en gang på 1970-tallet på det berømte Grapperia Nardini på Ponte Vecchio. Blandingen ble raskt populær, og i 2017 lanserte Nardini denne ferdigblandede versjonen.

Nardini Mezzoemezzo mikses vanligvis med en soda og pyntes med sitronskall. Imidlertid viser det seg – selvsagt – at dette bare blir bedre med litt gin. Nyere forskning viser at vi her lykkes med å lage en Negroni, hvor vi benytter Nardini Mezzoemezzo i stedet for bitter, med en gin som vi tidligere ikke har funnet noen god Negroni oppskrift med. Det kommer garantert flere oppskrifter med denne.

Duft og smaksnotater

Det første som treffer nesen, er gentian. Deretter kommer deilig appelsin og litt røkpreg som fra whiskyfat. Smaken starter med bittersøte noter av karamell som går over i appelsin med røksmak. Ettersmaken er middels lang og middels kompleks. Her kommer mer av bitterstoffene frem i form av treverk, og gentian. Det er i tillegg et forsiktig krydderpreg.

Nardini Mezzoemezzo

Nøkkelord: Aperitiff, Bitter
Land: Italia
Produsent: Ditta Bartolo Nardini SPA
Alkoholstyrke: 22%
Sødme: 3/5
Bitterhet: 3/5
Farge: Mørk brun
Fylde: 3/5
Kalorier pr 4cl: 88kcal

Beskrivelse

Kjente ingredienser

Duft

  • Gentian
  • Røyk
  • Sødme

Smak

Ettersmak

  • Tre
  • Gentian
  • Krydder
Skriv ut
Forberedelser: 0 minutes
Tilberedning: 0 minutes
Nardini Mezzoemezzo er en italiensk bittersøt aperitiff. Den er blanding av like deler Nardini Rabarbaro og Nardini Rosso.

Oppskrifter med Nardini Mezzoemezzo

Produkter fra samme produsent

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.

Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.