Nardini Bitter Aperitivo er en bitter aperitiff som også egner seg i cocktails. Den har et tydelig preg av appelsin og gentian. Denne ble lansert i 1779 som et alternativ til Campari.
Italia er jo et land hvor vin er tradisjon, og det var en utbredt praksis å destillere vinrester. Dette var et eget yrke der destillatører reiste fra hus til hus som en mobil destillatør, og tok på seg å destillere rester fra vinproduksjon. Bartolo Nardini tok opp denne profesjonen og slik begynte nok dette firmaet sin reise. Det kan se ut som det har gått ganske greit siden de ennå eksisterer, nå over 240 år senere.
Funfact: Fargen kommer av ponceau R4 som er et derivat av kull/tjære, og som faktisk gjør Nardini Bitter Apertivo til et egnet alternativ for vegetarianere i motsetning til produkter som har fargen sin fra karmin.
Duft – og smaksnotat
Duften er tydelig av appelsin, søt, frisk sitrus.
Smaken er litt som bitter appelsinmarmelade, men også med tydelige urter og grønne noter. Finishen er bitter, med et forsiktig preg av pepper. Den har en litt sirupsaktig munnfølelse.
Nardini Bitter Aperitivo
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Appelsin
- Bitter appelsin
- Rabarbra
- Gentian
- Vanilje
- Absinth
Duft
- Appelsin
- Frisk sitrus
- Sødme
Smak
- Appelsinmarmelade
- Bitter
- Urter
- Grønne noter
Ettersmak
- Bitterhet
- Pepper
Mer informasjon
Vinmonopolet
Produsent
Denne kom på Vinmonopolet i september 2023.
Oppskrifter med Nardini Bitter Aperitivo
Produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.