hvor selges tonic

Hvor selges hvilken tonic i Norge (Oppdatert januar 2020)

Del med andre ginteresserte:

Hvor selges Fever-Tree Aromatic Tonic? Hvilke butikker har Thomas Henry Tonic? Det kan være en utfordring å få tak i noe annet enn Indian tonic utgavene av Schweppes og Fever-Tree. Her har du oversikten.

Hvor selges min favoritt-tonic

Dette spørsmålet er det flere og flere som stiller seg. Selv har vi dratt med tonic hjem fra Sverige, Danmark, Tyskland, England, og USA(!) bare fordi vi ikke fant den tilgjengelig i dagligvarebutikker eller spesialbutikker her i landet.

Under har vi satt sammen en oversikt. Denne vil bli oppdatert med jevne mellomrom. Butikkene og tonicene er listet i alfabetisk rekkefølge. Utvalget kan variere fra butikk til butikk. Denne oversikten er derfor kun en indikasjon på hva som er tilgjengelig. Listen er basert på informasjon fra importører, samt egne erfaringer.

Har du funnet en tonic ett sted som ikke står i listen? Da setter vi stor pris på om du forteller oss dette i kommentarfeltet under.

Oversikt over hvem som selger hvilken tonic i Norge

Tegnforklaring:
– Grønt: Alle butikker har normalt dette produktet.
– Gult: Utvalgte butikker har dette produktet eller kan skaffe dette produktet.
– Rødt: Ikke tilgjengelig i disse butikkene.

Mer informasjon om butikkene

BBQShop – Hvalstad

The BBQ shop på Hvalstad er en spesialforretning innen grill og barbercue. De selger også en tonic.
Se https://www.bbqshop.no for mer informasjon.

Bunnpris

Bunnpris er en kjede bestående av mindre dagligvarebutikker. Noen av disse butikkene har søndagsåpent. Alle butikkene fører Schweppes Indian Tonic. Utvalgte butikker fører også et varierende utvalg av Fever-Tree Tonic.
Se https://bunnpris.no/ for mer informasjon.

Coop Extra

Coop Extra er Coop kjedens billigbutikker med godt utvalg. Alle fører Schweppes Indian Tonic. De fleste butikkene har også Fever-Tree Indian Tonic. Utvalgte butikker butikker har også Løitens Tonic.
Se https://coop.no/extra/ for mer informasjon.

Coop Mega

Coop Mega er Coop sine butikker med spesielt godt utvalg. Alle disse butikkene fører Schweppes Indian Tonic. De fleste butikkene har også flere varianter av Fever-Tree Tonic. Mange av butikkene fører også en eller flere varianter av Schweppes Premium Mixers Tonic, samt Løiten Tonic.
Se https://coop.no/mega/ for mer informasjon.

Coop OBS

Coop OBS er Coop kjedens største butikker. Disse fører gjerne mye mer enn vanlig daglivare. Alle Coop OBS butikkene fører Schweppes Indian Tonic, Fever-Tree Indian Tonic. De fleste butikkene har også Fever-Tree Elderflower Tonic, samt en eller flere varianter av Schweppes Premium Mixers Tonic. Coop OBS er de eneste butikkene vi har klart å finne som fører Redbull Organics Tonic Water.

Coop Prix

Coop Prix er Coop kjeden sine mindre dagligvarebutikker. Alle disse butikkene fører Schweppes Indian Tonic.
Se https://coop.no/coop-prix/ for mer informasjon.

Historien om tonic

Hva er tonic – Historien om tonic fra medisin til cocktail

Historien om tonic er fascinerende. Vi kan takke den britiske armeen for dens opprinnelse, og to nederlandske tvillingsøstre for dens seneste utvikling. Hva er tonic Tonic er ikke et komplisert ... Les mer

Gulating

Gulating er landets største uavhengige ølutsalg. Mange av disse butikkene har også et godt utvalg av tonic. Vær oppmerksom på at dette varierer veldig fra butikk til butikk.
Se https://www.gulating.net/ for mer informasjon.
Vi var innom butikken på Grünerløkka i Oslo nylig, og utvalget var strålende. De sa utvalget i Oslo sentrum også var svært oppgradert. De har også Tundra Tonic og Three Cents Tonic som vi ikke har sett andre steder i Oslo.

Jacobs på Holtet (Oslo)

Jacobs på Holtet er rett og slett verdt en egen omtale. De har ekstremt godt utvalg av tonic. Nevner kjapt; 1724, Double Dutch – flere varianter, Fever-Tree, så ut som alle, Fentiman – både tonic og mixere, små og store flasker. Franklin & Sons, Goldberg, Luscombe, Indi, Schweppes. Vi antar utvalget kan variere noe, men det var godt utvalg av alle typer. Vi savnet noen merker, Thomas Henry, Tundra fra Nøisom, og Three cents, ellers tror vi nesten de må ha alt som er på det norske markedet.
De har også en del andre morsomme ting du vil ha lyst til å prøve. (Mixere, spiselige blomster, urter, eksotisk frukt og bær, osv)
Se https://jacobs.no/Butikker/Jacobs/Jacobs/ for mer informasjon.

Joker

Joker er en kjede med nærbutikker spredt over hele Norge. Mange av disse butikkene har søndagsåpent. Alle Joker-butikkene fører Schweppes Indian Tonic. Noen har også Fever-Tree Indian Tonic. Tundra Tonic er frivillig vare hos disse – så spør etter den om du vil ha dem til å føre den.
Se https://joker.no/ for mer informasjon.

Kitch’n

Kitch’n fører Swedish Tonic, det ser ut til at dette er en vanlig tonic, en med fersken smak, en gin og tonic gløgg som jeg vil anta er en sosong variant. De har også et tonic konsentrat.
Se https://www.kitchn.no/ for mer informasjon.

Kiwi

Kiwi har dagligvarebutikker over hele Norge. Alle disse selger Schweppes Indian Tonic.
Se https://kiwi.no/ for mer informasjon.

Leske.no

Leske er en nettbutikk som selger premium drikke uten alkohol. De fører et komplett utvalg av Luscombe Tonic.
Se https://leske.no/ for mer informasjon.

Matkroken / Coop Marked

Disse butikkene minner litt om Coop Mega. Alle fører Schweppes Indian Tonic. De fleste butikkene har også Fever-Tree Indian Tonic. Utvalgte butikker butikker har også Løitens Tonic.
Se https://coop.no/coop-marked/ for mer informasjon.

Hvor mye tonic i Gin og Tonic

Hvor mye tonic skal det være i en Gin og Tonic?

Ett at de spørsmålene jeg får oftest er hvor mye tonic skal det være i en Gin og Tonic. Det kommer an på hvilken gin, og hvilken tonic du bruker, ... Les mer

Meny

Meny er en kjede med dagligvarebutikker med godt utvalg. Meny-kjeden inkluderer også de butikkene som tidligere het Jacobs. Alle Menybutikkene selger Schweppes Indian Tonic og har et varierende utvalg av Fever-Tree tonic. Noen butikker fører også Fentimans Tonic. Tundra Tonic er frivillig vare hos disse – så spør etter den om du vil ha dem til å føre den.
De tidligere Jacobs butikkene har stort sett godt utvalg av alle tonic nevnt over.
Se https://meny.no/ for mer informasjon.

Rema 1000

Alle Rema 1000 butikker fører Schweppes Indian Tonic. De fleste selger også Bareksten Tonic, et produkt som vi ikke har funnet andre steder.
Se https://meny.no/ for mer informasjon.

Spar

Spar butikkene har godt utvalg, og er spredt over hele Norge. Alle butikkene fører Schweppes Indian Tonic. Utvalgte butikker har også Fever-Tree tonic. Tundra Tonic er frivillig vare hos disse – så spør etter den om du vil ha dem til å føre den.
Se https://spar.no/ for mer informasjon.

Vinmonopolet

Vinmonopolet har over 200 butikker i hele Norge. Nye butikker åpnes stadig vekk. Vinmonopolets utvalg av tonic er veldig varierende. Den gode nyheten er at hele vinmonopolets utvalg er tilgjengelig i alle butikker, dersom du er villig til å bestille over nett og vente noen dager før du kan hente varene på ditt nærmeste utsalgssted.
Se https://www.vinmonopolet.no/ for mer informasjon.

Hjelp oss å holde oversikten oppdatert

Det har vist seg å være utfordrende å lage en god oversikt over hvor forskjellige tonic-merker selges. Har du kommet over tonic eller kjedebutikker som ikke står på listen, ville vi sette pris på om du sender oss en epost på post (at) altomgin.no eller benytter kommentarfeltet under.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

5 comments

  1. Har kjøpt en grønn tonic i Spania, Schweppes tonica & matcha. Ser den ikke på listen – går ut fra at jeg kanskje må bruke dette som en unnskyldning for å dra sydover igjen..?

    1. Definitivt! Jeg ville booket billett med en gang – sånn for sikkerhets skyld! (-: Anett

  2. Tenkte jeg ville informere om at Kolonial.no ha schweppes premium pink pepper og schweppes premium touch of lime i sitt sortiment enn så lenge

Kommenter