Tonic i Sverige

Harryhandel: Du kan spare opptil 75% på å kjøpe tonic i Sverige

Bor du i nærheten av svenskegrensen er det store penger å spare på å kjøpe tonic i Sverige. Utvalget er også bedre, og svenske grensebutikker er betydelig billigere enn norske alternativer.

Kjøp av tonic i Sverige

Prisene er lavere, og utvalget er større. På grunn av forskjeller i emballasjestørrelsen er det ikke alltid mulig å sammenligne direkte. Vi opererer derfor med priser pr liter for de tonicene du kan få tak i i Norge. Foreløpig har vi kun vært i Svinesund og Strømstad, men vil utvide artikkelen så fort vi har dekket flere grensebutikker. Har du tips til priser eller utvalg i andre butikker, bruk kommentarfeltet.

Schweppes Indian Tonic Water

Schweppes Tonic på Norby Supermarked

La oss begynne med det mest kjente tonic-merket. Schweppes Indinan Tonic er den vi alle kjenner. Her i Norge er den kun tilgjengelig på plastflasker, i 0,5 liter eller 1,0 liter. En halvliter Schweppes Tonic koster 24,00, Dette gir en literpris på 48,00.

I Sverige finnes Schweppes Indinan Tonic water også i 0,33l boks, det er her det virkelig er penger å spare. Ikke bare er tonic på boks bedre fordi den har mer kullsyre, men ettersom det er litt mindre i boksen, så får alle friskere tonic fordi den brukes opp raskere.

Den virkelige hyggelige nyheten er at du får ett helt brett men 24 bokser tonic for 99,90 svenske kroner. I norske penger blir dette 96,00, det vil si en literpris på 12,00!

Schweppes Indian Tonic koster 48 kroner pr liter i Norge. I Svinesund er prisen 12 kroner pr liter, dersom du kjøper et brett. Dette gir altså en besparelse på 75%!

Fever Tree tonic

Fever Tree tonic på Norby Supermarked i Sverige

For Fever Tree tonic blir regnestykket som følger: En flaske med 0,2l Fever Tree tonic koster 24,00 i Norge. Dette gir en literpris på hele 120,00. I Sverige koster en tilsvarende flaske 12,40 (SEK 12,90) Dette gir en literpris på 62,00, altså nesten halv pris. På Norby Supermarked har de tilbud på hele brett med 24 flasker. Prisen for et helt brett er 269,00 (SEK 279,00), Dette gir en pris per flaske på 11,20. Literprisen i hele brett blir dermed kun 56,00 norske kroner.

I tillegg selges Fever Tree på 0,5l liters flasker (øverst i bildet) på Norby Supermarked for 23,94 (SEK 24,90) Literprisen for 0,5 liters flasker blir dermed kun 47,90.

Fever Tree tonic koster hele 120,- kroner pr liter i Norge. I Svinesund er prisen helt nede i 47,90.

Norby Supermarked

Norby Supermarked holder til i Norby Shoppingsenter, som ligger utkanten av Svinesund, like over grensen mot Sverige.

Schweppes Premium Mixers

Kjøper du tonic i Sverige så får du ikke bare bedre priser, du får også bedre utvalg.
Kjører du litt lenger inn i Sverige, til Strømstad, får du hele seks typer tonic som ikke er tilgjengelig i Norske dagligvarebutikker. Hos Eurocash får du kjøpt tre utgaver av Schweppes Premium Mixers, til en pris som er nesten komisk. Vi har funnet de helt nede i SEK 10,00 for en 0,2l flaske.

Historien om tonic

Hva er tonic? Historien om tonic fra medisin til cocktail

Historien om tonic er fascinerende. Vi kan takke den britiske armeen for dens opprinnelse, og to nederlandske tvillingsøstre for dens seneste utvikling. Hva er tonic Tonic er ikke et komplisert ... Les mer

Eurocash Strømstad

Noen kilometer etter Svinesund finner du Eurocash Strømstad. Butikken ligger i bygget ved siden av Systembolaget, på vei inn mot selve Strømstad. Her får du Schweppes Premium Mixers.

Ekobryggeriet Tonic

Ekobryggeriet er et svensk tonic-merke som ikke er så kjent i Norge. De markedsføres med “nordiske smaker.” De tre variantene vi har funnet i på ICA Kvantum i Strømstad kan absolutt anbefales. Disse er: Original, granskudd, og rabarbra. Vi kommer med egne omtaler av disse etterhvert. Prisen er SEK 13,90 for en 0,2l flaske.

Ekobryggeriet Tonic
Utvalget av tonic fra Ekobryggeriet. (Bilde: produsenten)

Britvic Tonic

ICA Kvantum i Strømstad har også Britvic tonic. Dette er et velkjent tonic-merke som ikke er tilgjengelige i det norske privatmarkedet. Prisen SEK 14,50 for en 0,2l flaske.

Se vår omtale av Britvic Tonic.

tonic ICA Kvantum Strømstad
Utvalget av tonic hos ICA Kvantum Strømstad. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Fentimans Tonic

Dette er et merke vi kjenner her hjemme. Prisen hos ICA Kvantum er SEK 63,90 for en fire-pakk. Det vi si 60,- norske kroner. I Norge koster tilsvarende pakning 89,-

ICA Kvantum Strømstad

ICA Kvantum i Strømstad ligger i utkanten av gamle Strømstad sentrum.

Svinesund

Vi har ikke funnet tonic som er verdt å stoppe for i butikkene i Svinesund. Både utvalget og prisene er langt bedre i Norby og Strømstad.

Verdigrense

Dersom du har vært ute av Norge i mindre enn 24 timer, kan du ta med deg varer for 3000 kroner uten å betale toll og avgifter. Dersom du har vært ute av Norge i mer enn 24 timer, er grensen 6000 kroner.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.