Ginfestival Fredrikstad

Inntrykk fra Fredrikstad Ginfestival 2019

Del med andre ginteresserte:

Fredrikstad Ginfestival gikk av stabelen siste lørdag i august. Vi kan med dette slå fast at Norge har fått en ny, årlig, ginfestival. Gjennomføringen var meget bra, og formatet ga mersmak. Vi har allerede bestilt hotell for neste år.

Det å arrangere en ginfestival i en småby som Fredrikstad byr på både muligheter og utfordringer. Når lokalene ikke ligger midt i sentrum betyr det at de som tar seg bryderiet med å oppsøke arrangementet er ekte entusiaster. Det betyr også at folk bruker lengre tid på stedet.

En ginfestival for deg som ønsker å hygge deg

14 utstillere var påmeldt til Fredrikstads første ginfestival. Vi savnet et par kjente merkenavn, men ellers var «alle» der. I tillegg var det noen nye og spennende utstillere og gin-merker.

Ginfestival Fredrikstad
(Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Arrangementsstedet Fredrikstad Bryggeri gjennomførte arrangementet med imponerende presisjon. Spesielt positivt med matservering og lang åpningstid så man fikk god tid til alt.

(Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Vi satte særlig pris på den lange åpningstiden ettersom vi holdt en masterclass og dermed ellers ikke ville fått så god tid til å snakke med leverandører. I tillegg til standene, kunne man kjøpe drinker og øl i baren.

Baren (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Lokalene i seg selv er svært sjarmerende med historie i alle vegger og små interessante utstillinger fra husets ølhistorie i mange små kroker. Lokalenes alder legger kanskje noen få begrensninger, men de fleste av disse var løst på en god måte.

(Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Et ekstra pluss for rene og pene toaletter gjennom hele arrangementet, her var det noen som holdt jevnlig oppsyn. Sånt legger vi jenter iallefall merke til.

(Bilde: Bjørn Christian Finbråten)
(Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Det var sitteplasser flere steder i lokalene, dette gjorde det enkelt å hvile bena og var med på å skape en intim atmosfære.

(Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Det eneste negative vi har å bemerke er at noen leverandører faktisk gikk tom for gin hele to timer før stengetid. Det virker som litt dårlig planlegging, og kanskje litt lite respekt for arrangøren og kundene som er interessert i deres produkter.

Sett av datoen for neste års ginfestival i Fredrikstad

Datoen er allerede satt. Vi skal holde masterclass, og har allerede booket hotell. Sett av Lørdag 29 august 2020. Vi er klare! Se fredrikstadginfestival.no for mer informasjon.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Kommenter