beste gin barene Istanbul

De beste ginbarene i Istanbul

Del med andre ginteresserte:

Det å finne de beste ginbarene i Istanbul er ikke helt enkelt. Etter mange nettsøk og litt trasking gatelangs, sitter vi igjen med tre steder vi mener er verdt et besøk.

Det å drive bar i Istanbul blir stadig vanskeligere. Regimet forsøker med alle midler å gjøre Tyrkia mindre sekulært. En av metodene er å gjøre alkohol så dyrt at lokalbefolkningen ikke har råd. Prisen på alkohol har, som en følge av dette, mangedoblet seg i løpet av de siste 10 årene.

En ting man bør være klar over er at selv de beste cocktailbarene har ikke mer en tre-fire forskjellige gin. Dette skyldes antagelig prisen på alkohol. Selv om alkohol fortsatt er billig, sammenliknet med norske priser, så synes nok tyrkere flest at det har blitt en luksusvare.

Jakten på de beste ginbarene i Istanbul tar oss ut av gamlebyen. Det er ikke noe problem å få kjøpt alkohol på alle restauranter. Ønsker du derimot å besøke en bar må du ut velge din bydel med omhu.

Beyoğlu er bydelen med de beste barene

Bydelen Beyoğlu, nord i Istanbul, er stedet du bør oppsøke. Her er det flere gode barer. Som en følge av dette er dette et område med mye turister, prisene er dermed også høyere.

Loco De Pera

Dette er vårt første stopp. Stedet er en kombinasjon av bar og nattklubb, som også serverer småretter. Lokalet er rett og slett bare enkelt og lekkert. Minimalistisk, men samtidig også hyggelig. Introduksjonsbildet til denne artikkelen viser selve bardisken som ligger midt i lokalet.

Beste ginbarer i Istanbul
G-spot og en Gin og Tonic servert på Loco De Pera. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

På grunn av ramadan hadde de forskjøvet åpningstiden så de hadde egentlig ikke åpnet ennå. Dette var ikke noe problem. Vi kunne få servering uansett.

Drinkene er et kapittel for seg, ikke bare ser de perfekte ut, de smaker perfekt også. Når de skjønte at vi ikke var tilfeldige turister, men hadde oppsøkt akkurat dette stedet, dukket barsjefen opp og ønsket oss velkommen. Han ga oss en kort innføring i stedets spesialiteter og lokale ingredienser.

beste gin bar Istanbul
May Fly var barsjefens favorittcocktail. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Loco De Pera
Asmalı Mescit Mahallesi Meşrutiyet Caddesi No67/1 Beyoğlu, Istanbul
https://www.facebook.com/pg/locodeperaistanbul/

Geyik

Beste gin bar Istanbul Geiyk
(Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Dette var en av de stedene som tidlig dukket opp på radaren. Geyik er tyrkisk for hjort. Ikke overraskende har stedet en stilisert hjort som logo.

Dette stedet var mye mindre og mer intimt. Her var det en lang bardisk og sitteplasser langs veggene. Det var også noen få sitteplasser på fortauet utenfor.

Vi inntok vår favorittplass i enhver bar; et sted med god utsikt til bardisken, slik at vi kan se bartenderen jobbe.

Drinkene her var litt billigere enn på Loco De Pera, men like gode. Jeg kan anbefale stedets versjon av Martinez, kalt Spice Trade.

Geyik ginbarer Istanbul
Bartenderen på Geyik i full sving med å lage min Spice Trade. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Geyik
Akarsu Yokusu Sokak No: 22/A, Cihangir, Istanbul 34433
https://www.facebook.com/GeyikCoffeeRoastery/

Moretenders’ Cocktail Crib

Moretenders’ Cocktail Crib, tidligere kjent som 5 Cocktails & More, var det siste stedet vi besøkte. Stedet har hovedvekt på gincocktails og whiskycocktails. De serverer ikke mat, men nabolaget kryr av spisesteder. (Burgerne på CafePi anbefales!)

gin bar istanbul
Moretenders’ Cocktail Crib. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Stedets bartendere var svært kompetente og tryllet frem en god Dry Martini, og en minst like god Gin og Tonic. Begge var basert på Tanqueray Ten Gin.

gin bar istanbul
Cocktailen All Good in the Hood og en Gin og Tonic med en dråpelime saft. (Bilde: Bjørn Christian Finbråten)

Moretenders’ Cocktail Crib
Asmalımescit Mah. Müeyyet Sokak No: 5, Beyoğlu
https://www.facebook.com/Moretenders-Cocktail-Crib-217858202140454/

Coverfoto: Reyzi Pinhas.

Likte du denne artikkelen?

Få en ukentlig oppsummering fra Alt om Gin hver fredag. Se et eksempel her.

Vi sverger på en G&T at vi aldri kommer til å dele e-post adressen din med andre.
Se våre personvernbetingelser.
Del med andre ginteresserte:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.