Walcher Amaretto Liquore Artigianale er en italiensk Amaretto med nydelige toner av mandel, vanilje og kakao. Og, den fungerer godt sammen med gin.
Amaretto har lang historie. Faktisk sies det at en av Lenonardo da Vinchis elever i 1525 skulle male en fresco i kirken i Saronno trengte han en modell. Modellen, en ung enke, ønsket å gi artisten Bernardino Luini en gave. Men siden hun ikke hadde mye å rutte med, laget hun en likør av det som var tilgjengelig. Hun brukte aprikoskjerner, brandy og andre lokale ingredienser og gav blandingen til en rørt Luini. I ettertid er det vanlig å lage Amaretto med kjerner mandler, aprikos eller lignende. Selv om den ofte omtales som en mandellikør inneholder den ikke alltid mandler.
Bruksområder for Amaretto
- Amaretto brukes ofte i desserter, over iskrem og passer godt til sjokolade.
- Det er ikke uvanlig å tilsette den i retter som inneholder kylling eller kjøtt
- Noen shot med Amaretto i pannekakerøren gir en rikere smak
- Amaretto tilsettes ofte i almaondine-saus for fisk og grønnsaker
- Man kan tilsette Amaretto til vispet krem
- Lage amaretto sjokoladetrøfler.
- I cocktails
- Amaretto servers ofte bar over is
Duft- og smaksnotater
Duft av søte mandler, hint av vanilje og kakao.
Smaken er mindre preget av mandel enn man tror ut ifra duften. Dette smaker av vanilje og kransekake, med et tydelig kakaopreg i overgangen mot ettersmak. Ettersmaken henger i lenge og gir en avslutning av vanilje og milde mandler.
Walcher Amaretto Liquore Artigianale
Beskrivelse
Kjente ingredienser
- Vann
- Sukker
- Bitre mandler
- Vanilje
- Kakaobønner
- Hvetesprit
Duft
- Mandler
- Vanilje
- Kakao
Smak
- Mandler
- Vanilje
- Kakao
Ettersmak
- Vanilje
- Mandler
Mer informasjon
Oppskrifter med Walcher Amaretto Liquore Artigianale
Produkter fra samme produsent
Følg oss gjerne på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, X og Youtube.
Med mindre noe annet er oppgitt er all tekst og alle bilder publisert på denne nettsiden utarbeidet av personene bak Alt om Gin. Alt bruk av innhold fra denne nettsiden må avtales på forhånd. Vi tillater gjerne sitering av innhold, forutsatt at altomgin.no er oppgitt som kilde og at det linkes til altomgin.no. Ta kontakt via epostadressen angitt på denne siden.