Coffee Alexander med Cruxland Gin kan du servere ved siden av eller i stedet for dessert. Denne cocktailen fungerer nydelig som en søt avslutning på middagen.
En Alexander består av like deler av tre ingredienser: Gin, likør og fløte. Egentlig lages en Alexander med kakaolikør, men denne varianten med kaffelikør ble svært god. Dersom du heller vil ha kakaosmaken bytter du ut med kakaolikør i oppskriften, med samme mengdeforhold.
Coffee Alexander med Cruxland Gin
Beskrivelse
Ingredienser
- 3 cl Cruxland Gin
- 3 cl Kaffelikør
- 3 cl Fløte Kremfløte, eller matfløte om du ønsker en lettere versjon.
Dette trenger du
- Cruxland Gin
- Kaffelikør
- Fløte
- Shaker
- Cocktailsil
- Cocktailglass
- Målebeger
- Isbiter
Slik går du frem
- Legg en isbit eller to i cocktailglasset sammen med vann for å kjøle det ned.
- Ha alle ingrediensene i cocktailshakeren sammen med noen isbiter og rist godt i ca 20 sekunder. Da vil fløten bli litt tykkere og gi en fyldig drink.
- Tøm vannet med is ut av cocktailglasset.
- Sil cocktailen over i glasset.
1