Breakfast Martini ble skapt av Salvatore Calabrese i 1996. Naturlig nok ble den raskt svært populær. Og – nei – det er ingenting feil med å servere denne til frokost!
Avkjøl glasset ved å fylle det med kaldt vann og en isbit. La glasset stå med vannet i til du er klar til å bruke det.
Rist loffen forsiktig. Skjær vekk skorpen og del skiven opp i passende, pene biter. Lag et lite hakk i bitene slik at de blir sittende på kanten av glasset.
Mål opp gin, Cointreau og sitronsaft. Ha dette i shakeren sammen med en teskje appelsinmarmelade og isbiter.
Rist ingrediensene i 20 sekunder.
Tøm Martiniglasset. Vær nøye på å riste vannet ut av glasset.
Sil innholdet fra shakeren over i glasset. Her skal du ha med deg marmeladen, men ikke isbitene. Skrap ut ev. gjenværende appelsinmarmelade og ha det i glasset. Det skal ligge litt marmelade på bunnen av drinken.
Pynt med toasten. Pass på at den ikke stikker ned i væsken.